Istorinis įvykis – pirmoji pasaulio valstybė ką tik oficialiai pripažino bitkoiną teisėta valstybės valiuta (Video)  (13)

Istorinis šalies sprendimas gali būti pirmasis masinio kriptovaliutų pripažinimo valstybiniu lygiu žingsnis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Salvadoro prezidentas Nayibas Bukele įvykdė pažadą paversti bitkoiną teisėta valiuta šalyje, skelbia BBC.

Po balsavimo Centrinės Amerikos šalies kongrese buvo oficialiai paskelbta, kad „La Ley Bitcoin“ arba „Bitkoino įstatymas“ įsigaliojo 62 balsų dauguma iš 84 balsavusiųjų.

Naujasis Salvadoro įstatymas reiškia, kad bitkoinas prisijungs prie JAV dolerio kaip oficialios tautos valiutos, vadinasi, jis bus naudojamas atsiskaityti už pagrindines prekes ir paslaugas šalyje.

Tai taip pat reiškia, kad kriptovaliutos nuosavybė nebus apmokestinama kapitalo prieaugio mokesčiu šalyje, kaip ir kitose šalyse, įskaitant JAV.

Prieš balsavimą Bukele tviteryje parašė apie naujojo šalies įstatymo motyvus: „bitkoino įstatymas yra ambicingas, bet paprastas. Be to, jis yra sukonstruotas taip, kad tie, kurie nenori prisiimti jokios rizikos, prisiimtų nulinę riziką“.

 

„Vyriausybė garantuos perskaičiavimo kursą iki tikslaus ekvivalento JAV doleriais kiekvieno sandorio metu“, - tęsė Bukele. „Tai savo ruožtu atneš mūsų šaliai finansines investicijas, paskatins turizmą, inovacijas ir ekonomikos plėtrą. Niekas tegul nesako, kad esame per maži, kad galėtume taip svajoti".

Salvadoro sprendimą paskelbti bitkoiną teisėta valiuta lėmė ir tai, kad 70 procentų Salvadoro gyventojų neturi banko sąskaitų.

Kadangi Salvadore yra daugiau interneto vartotojų nei žmonių, turinčių banko sąskaitas, patvirtinus bitkoiną teisėta valiuta, daugelis šalies gyventojų galės tapti finansiškai nepriklausomi.

Praėjusiais metais anoniminis donoras parėmė iniciatyvą formuoti bitkoinų ekonomiką dviejuose mažuose Salvadoro pakrantės kurortiniuose miesteliuose – El Zonte ir Punta Mango. Tai suteikė galimybę kriptovaliuta atsiskaityti už maisto produktus ir pagrindines prekes.

 

Salvadoras visai neseniai taip pat užmezgė partnerystę su skaitmeninės piniginės įmone „Strike“, kuri šiai Centrinės Amerikos šaliai padės sukurti infrastruktūrą, reikalingą įgyvendinti naują bitkoinų įstatymą.

Šiuo metu bitkoino kaina siekia apie 30 000 eurų, skelbia „CoinMarketCap“. Balandį valiuta buvo pasiekusi rekordiškai aukštą 52 500 eurų kainą.

Naujasis Salvadoro įstatymas gali būti tik dar vienas žingsnis link plačiai paplitusios kriptovaliutos priėmimo.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(11)
(18)

Komentarai (13)