„Starlink“ Lietuvoje – brangus produktas nekeliantis baimių konkurentams: mokslininkas įžvelgia kitą Musko planą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2021-06-18 09:54
Nu ir liux. Putinas atjungs internetą, turėsim kitą. Kaip ir sausio 13, per palydyvą pertransliavo nufilmuota video medžiagą.
iPienius 2021-06-18 11:54
ir vel eiline propoganda, kad Starlink netures klientu. vieno dalyko dar mazai kas zino, kad garantuotai visos Teslos naudos Starlink, kaip viena is budu uztikrinant pilna autonomini automobiliu veikima. is principo patys sau susikuria produkta, kuri patys naudos. kitas dalykas, tai, kad Starlink rysys neketina pakeisti mobilaus interneto, sviesolaidzio, bet bus dar vienas papildomas budas buti prijungtam. lietuviskiesiems monopolistams tai nepatinka, nes praras dali klientu, nesvarbu kad kainuos 100$, ir taip pat tures investuot i savo rysio kokybe.
ihouser 2021-06-18 14:03
Yra verslo klientai, kuriems Starlink savybės gali būti nepakeičiamos. Pvz., - akcijų brokeriams labai svarbu greitas „ping-as“ (skaičiau nuomonę, kad brokeriai už gerą pingą tarp Londono ir Niujorko biržų pasiruošę mokėti milijonus); - Teležurnalistai galės nebelaukti kelių sekundžių iki kol klausimas/atsakymas į Ameriką suvaikščios; - online žaidimai gal būt... Tikriausiai yra kitų sričių, kurioms toks internetas tikra dovanėlė.
HardAxe 2021-06-18 14:51
Nemanau, kad paprastiem vartotojam starlink`as aktualus. Turbūt nesuklysiu teigdamas, kad 90% žmonių pilnai tenkina neužkrauto 2.4ghz wifi kokybė, t.y. ganėtinai stabilus 30-50mb/s su vienu kitu gliuku. 100mbps laidinis rišys patenkina kokius 95%. Yra kas perka greitesnį, bet tik todėl, kad rišys Lietuvoje labai pigus pagal pragyvenimo lygį. Jei Vilniuje tiekėjas siūlo 500mb/s už 9€ ir 100mb/s už6€, tai apie ką mes kalbam? Starlink`as Lietuvoje labiau specializuotiem poreikiam, tame tarpe tai tiesiog tobulas sprendimas įmonėm/duomenų centram, kuriem reikia atsarginio ryšio kanalo.
X-log 2021-06-18 16:55
Galima fantazuoti daug kas bus ateityje, bet bent kolkas: * Absoliuti dauguma iki dabar paleistu palydovu neturi tarpalydovinio rysio * gan zemas uplink (vidurkis ~20mbps) * Virs lietuvos kolkas nera ir neteko rasti numatytos orbitos (patenkam i "kepurele" kur nera net teoriniu palydovu), auksciausia yra kazkur per viduri lenkijos/baltarusijos, tai palydovai zemai horizonte - lengvai uzstojami medziu/pastatu/kitu objektu, prastesnis risys/didesnis uzlaikymas del storesnio atmosferos sluoksnio/atstumo.
Marius.brn 2021-06-18 21:52
Ten snekam zemiau milisekundes ping. Tai kad vargiai ar stock market bus labai suzaveta starlink ping'u. O siaip manau dalykas kuris tikrai turi savo panaudojima ir tikrai pades ispletoti greita interneta atokiose vietose. Bet nemanau kad tai konkurentas 5G antenom ir sviezolaidzio jungtim, kai net lietus ar sniegas gali paveikti rysio kokybe.
conjurer 2021-06-19 20:26
(o jei duos, tai tikrai ne už 100 pinigų per mėnesį). O kalbant apie žemą vėlinimą, sunku pasakyti, ar starlink labai tame padės. Tiem kas moka milijonus, kad sumažintų vėlinimą, ir leistų savo botams pirmiau pamatyti aktualią informaciją, tokie bendram naudojimui skirti sprendimai netinka. Pvz tam kad apeiti visą komplikuota tinklo infrastruktūrą, sukuriama nauja infrastruktūra, su mažiau jungčių, ir tarkim taškas į tašką radio ryšiu. Pralaidumo didelio nereikia, dėl to galima naudoti įvairius sprendimus vėlinimui sumažinti. Starlink gal pasiūlys geresnį sprendimą, nei įprasta optinė linija, bet gal to nebeduos, kai tinklas bus apkrautas. Manau kad akcijų biržos jau turi geresnių sprendimų.
Taspac 2021-06-20 19:22
Tai karinis projektas. Todėl, bent pradžioje, tikrai lėšų netruks
Rycius 2021-06-27 01:03
Ną roamingo pyrago dalį tai tikrai atsirieks, pvz. internetas tarptautiniuose autobusuose - būtų pigus, labai greitas ir neribotas.