Elonas Muskas rimtai kontroliuoja bitkoinų vertę - po paskutinio pasisakymo kriptovaliutos kaina vėl šovė į viršų  (4)

Daugybė kriptovaliutų entuziastų dar visai neseniai pyko ant Elono Musko už tai, kad jo žodžiai stipriai numušė „Bitcoin“ (BTC) vertė. Jie vis dar tebepyksta, bet Muskas ką tik pademonstravo, kad gali vėl ją pakelti.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Muskas yra tarsi burtininkas, kurio burtažodžiai keičia kriptovaliutų rinkos realybę. Kai jis paskelbė, kad „Tesla“ priims atsiskaitymus bitkoinais, BTC vertė šoko į viršų. Vėliau Muskas persigalvojo, motyvuodamas tuo, kad bitkoinų kasyba sunaudoja daug nešvarios energijos - BTC vertė smuko. Prasidėjo Musko niekinimas ir net grasinimai. Dabar Muskas vėl kilstelėjo bitkoinų vertę.

Kaip? Na, per „Twitter“, žinoma. Jis paskelbė, kad „Tesla“ neatsisako bitkoinų idėjos. Vos tik maždaug pusė bitkoinų bus kasama naudojant švarią energiją, „Tesla“ vėl priims atsiskaitymus kriptovaliuta. BTC vertė netrukus šoktelėjo per maždaug 14 %.

 

Įdomu tai, kad šia informacija Muskas pasidalino atsakydamas į kaltinimus, kad jis manipuliuoja bitkoinų verte. Sunku pasakyti, ar jis to norėjo, bet savo pasisakymu Muskas įrodė, kad yra labai įtakingas kriptovaliutų rinkos žaidėjas. Ir ta įtaka auga - Muską seka daug žmonių, kurie savo kriptovaliutų portfelį tvarko pagal „Tesla“ vadovo pasisakymus.

 

Kaltinimai manipuliacija kilo dėl to, kad „Tesla“ į „Bitcoin“ dar šiemet investavo 1,5 milijardus dolerių, o netrukus po to pranešė, kad mokėjimų bitkoinais nepriims ir pardavė 10 % savo turimų bitkoinų. Ankstesnės žinios apie „Tesla“ ir BTC buvo pakėlusios kriptovaliutos vertę. Tačiau Muskas teigia, kad 10 % bitkoinų parduota norint įsitikinti, kad „Tesla“ gali tai padaryti nesukrėsdama rinkos. Galbūt, bet rinką labiau krečia paties Musko pasisakymai „Twitter“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(8)
(1)
(7)

Komentarai (4)