„Lockheed Martin F-22 Raptor“ pasirodė visoje savo didybėje - tai tikras technologinis šedevras (Video)  (1)

„Lockheed Martin F-22 Raptor“ naudojamas tiek stebėjimo, tiek kovinėse misijose. Jis yra ypač greitas bei judrus ir yra tarp geriausiai pasirodančių orlaivių pasaulyje.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-06-23 „Lockheed Martin F-22 Raptor“ pasirodė visoje savo didybėje - tai tikras technologinis šedevras (Video)  (1)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Lockheed Martin F-22 Raptor“ yra vienas galingiausių ir pavojingiausių orlaivių pasaulyje. Aukštųjų technologijų lėktuvas oficialiai tapo neatsiejama Jungtinių Valstijų oro pajėgų dalimi 2005 m. Lėktuvu skraido tik vienas pilotas ir jis gali pasiekti didžiausią greitį nuo 1,82 iki 2 machų.

Šis vienuolikos minučių trukmės vaizdo įrašas parodo, koks neįtikėtinas yra šis technologinis šedevras.

 

Pradedant keista kilimo procedūra, vaizdo įraše rodomas galingas lėktuvo pakilimas. Pakilęs orlaivis atlieka įvairius manevrus.

Lėktuvas naudojamas ir kaip stebėjimo įrankis, ir kaip kovinis ginklas. Naujesnėse lėktuvo versijose yra papildoma technologija, vadinama „Synthetic Aperture Radar“ arba SAR. SAR naudoja elektromagnetinius signalus, kad gautų žemės vaizdą, esantį žemiau skrendančio lėktuvo. Šios papildomos žinios padeda pilotams tiksliau nustatyti taikinį.

 

Lėktuvą sukūrė ir gamino „Lockheed Martin“, bendradarbiaudamas su „Boeing“.

Iki 2020 m. buvo pagaminti 195 lėktuvai. Aštuoni iš jų buvo bandomieji modeliai, o likusieji naudojami karinėse operacijose.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(34)
(5)
(29)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: