Išbandėme labai solidų verslo klasės kompiuterį, idealiai pritaikytą virtualiems susitikimams - galingiausia techninė įranga su 16 GB RAM, „Intel Core i7-1185G7“ CPU, „Corning Gorilla“ ekranu, puikiu garsu ir net integruotu 4G modemu - ryšys bet kur, kur tik yra 4G („Dell Latitude 7520 15“ apžvalga, Foto)  (1)

Nešiojamas kompiuteris - tai labai naudingas įrankis darbui. Ypač jei jis yra sukurtas produktyvumui, saugumui ir efektyvumui - žaidimams skirti kompiuteriai kartais gali blaškyti dėmesį ar atrodyti nesolidžiai verslo susitikime. „Dell Latitude 7520 15'“ yra rimtas verslo klasės kompiuteris, kuris ir neapsimeta pramogoms skirtu žaislu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kas yra „Dell Latitude 7520 15'“?

„Dell Latitude 7520 15'“ - tai verslo klasės kompiuteris su pažangiausiais „Dell“ produktyvumo sprendimais. Tai - galingas darbo įrankis, pasižymintis solidžiai tvirtu dizainu, itin patogia klaviatūra, didele baterija ir aukštos klasės parametrais. Tai yra patogus darbo įrankis, kurį oro uostų laukimo salėse matysite ant kostiumuotų žmonių kelių. Bet apie tai vėliau - iš pradžių pažvelkime į pagrindinius mūsų apžvelgiamo „Dell Latitude 7520 15'“ duomenis.

Dell Latitude 7520 15'“:

  • Procesorius: 11-os kartos „Intel Core i7-1185G7“, 3,0 GHz, 4 branduoliai;
  • Grafika: integruota „Intel Iris Xe Graphics“;
  • Darbinė atmintis: 16 GB;
  • Atmintis: 256 GB SSD;
  • Ryšiai: „Wi-Fi 6“, „Bluetooth 5.1“, WWAN (su „Micro SIM“);
  • Ekranas: 15,6 colių, FHD (1920 x 1080), 60 Hz;
  • Baterija: 63 Wh;
  • Lizdai: 2 x USB A, 2 x „Thunderbolt 4“ (USB C), 1 x HDMI, 1 x 3,5 mm audio, 1 x „MicroSD“, 1 x „Micro SIM“, išmaniosios kortelės skaitytuvas;
  • Išmatavimai ir svoris: 38,8 x 22,9 x 1,75 cm, nuo 1,53 kg.
  • Kaina Lietuvoje apie 1450-1620€

Žinoma, šios specifikacijos yra tik mūsų porą savaičių bandyto modelio - jūsų „Dell Latitude 7520 15'“ gali būti sukonfigūruotas kitaip. Pigesnis variantas turėtų „Intel Core i5“ 2,4 GHz procesorių, 8 GB darbinę atmintį, 128 GB SSD, 42 Wh bateriją. „Micro SIM“ bei išmaniosios kortelės lizdai jums taip pat gali būti nebūtini. Tie, kurie nesinaudoja internetinėmis duomenų saugyklomis, tikriausiai rinksis 512 GB SSD. Galiausiai, „Dell Latitude 7520 15'“ yra siūlomas ir su 4K raiškos ekranu - greičiausiai šio pasirinkimo nerekomenduotume, nes 15,6 coliu kompiuteriui tokia raiška dažniausiai tiesiog nėra reikalinga, o ji pareikalautų ir papildomų baterijos resursų.

 

„Dell Latitude 7520 15'“ dizainas - funkcija ir forma būtent tokia tvarka

Verslo klasės kompiuteriai įprastai atrodo rimtai ir solidžiai - „Dell Latitude 7520 15'“ nėra išimtis. Šis įrenginys pasižymi monochromaška išvaizda - tamsi matinė spalva niekada neišeis iš mados, bet norintys gali rinktis ir sidabrinę spalvą, kuri labiau primena populiarius nešiojamus kompiuterius. Korpuso kampai, kaip jau seniai įprasta „Dell“ įrenginiams, yra užapvalinti, o ekrano vyrio mechanizmas neturi jokių išskirtinių bruožų, bet yra standus ir tvirtas.

Kaip įprasta kompaktiškų matmenų kompiuteriams, „Dell Latitude 7520 15'“ neturi atskiros skaičių klaviatūros - kai kuriems žmonėms tai bus rimtas trūkumas, bet visi kompaktiški kompiuteriai tuo pasižymi ir tai logiškas gamintojų sprendimas. Dėl šios priežasties kompiuterio klaviatūros kraštuose yra nemažai visiškai neišnaudotos erdvės. Šis sprendimas leido gamintojui sukurti labai patogią klaviatūrą, kurios mygtukai nėra per daug arti vienas kito. Be to, raidžių klaviatūra yra arčiau ekrano centro, o tai gerina rašymo ergonomiką. „Dell Latitude 7520 15'“ turi pakankamai didelę integruotą pelę, kurios paviršius dailiai susilieja su ją supančiu korpusu.

„Dell Latitude 7520 15'“ turi FHD (1920 x 1080 px) ekraną, kurį supa plonas rėmelis. Tas ekranas nėra liečiamas - vėlgi, jums spręsti, ar tai yra trūkumas, ar kaip tik, privalumas. „Dell Latitude 7520“ ekranas yra dengtas įbrėžimams atspariu „Corning Gorilla“ stiklu. Virš jo yra kamera su „Windows Hello“ veido atpažinimo sistemai reikalingais jutikliais - tai yra vienas iš kelių būdų atrakinti „Dell Latitude 7520 15'“ kompiuterį.

 

„Dell Latitude 7520 15'“ nėra išskirtinio dizaino įrenginys, tačiau tai, kad jis netrauks dėmesio, yra greičiau privalumas nei trūkumas verslo klasės kompiuteriui. Nežinantis neįtartų, kad tai - aukštos klasės kompiuteris, o šis bruožas tik pagerina fizinį įrenginio saugumą. Be to, „Dell Latitude 7520 15'“ yra labai funkcionalus - klaviatūra veikia labai tyliai ir patogiai, pelė yra pakankamai didelė, o ryškus FHD ekranas greičiausiai pasislėptų tik tiesioginėje saulės šviesoje.

Darbas - sklandžiai ir visur

Po „Dell Latitude 7520 15'“ korpusu - 11-os kartos „Intel Core i7-1185G7“. Šis 4 branduolių, 3,0 GHz (iki 4,8 GHz) procesorius, šiame kompiuteryje derinamas su 16 GB darbine atmintimi, sėkmingai atliks pačias įvairiausias užduotis.

„Dell Latitude 7520 15'“ yra labiau pritaikytas administraciniam ir IT darbui, duomenų analizei ir panašioms užduotims, bet integruota „Intel Iris Xe“ grafika prireikus leis redaguoti vaizdo įrašus ar nuotraukas. Jei tarp susitikimų nuspręsite pažaisti, „Dell Latitude 7520 15'“ leis pasimėgauti ir ne pačiais sunkiausiais žaidimais. Be to, atidaromas kompiuteris pabunda akimirksniu - jei naudosite „Windows Hello“ veido atpažinimo sistemą, galėsite pradėti dirbti vos prisėdę.

11-os kartos „Intel Core“ procesoriai buvo kritikuojami dėl nelabai gero energinio efektyvumo. Kitaip tariant, jie greitai įkaista. Tačiau „Dell Latitude 7520 15'“ nėra labai plonas, todėl solidžiame kompiuterio korpuse tilpo „Dual Opposite Outlet“ ventiliatoriai. Šis „Dell“ sprendimas efektyviai pučia karštą orą laukan per kompiuterio šoną, kuris, aišku, yra atviresnis nei korpuso apačia.

 

Verta paminėti ir „Dell Latitude 7520 15'“ mobilumą - šis kompiuteris yra pritaikytas darbui visur! Jis gali turėti „micro SIM“ kortelės lizdą. Tai reiškia, kad norint galima sėdėti parke ir dirbti prisijungus prie mobilaus 4G LTE tinklo. 5G galimybės būtų sveikintinos, bet daugeliui užduočių 4G tikrai pakaks. Be to, ir vietiniame tinkle „Dell Latitude 7520 15'“ veikia labai sklandžiai, nes šis kompiuteris pasižymi „Intel Wi-Fi 6“ technologija, kuri yra žymiai greitesnė nei praeitos kartos bevielis ryšys.

Naujųjų laikų realybė mus išmokė, kad didelė dalis darbo susitikimų gali būti pakeisti virtualiais pokalbiais. „Dell Latitude 7520 15'“ turi 1080p interneto kamerą, filmuojančią 30 kadrų per sekundę greičiu. Ji visai gerai susitvarko su prietema, o ir spalvos atrodo ryškios. Be to, „Dell“ šio kompiuterio garso sistemą suderino būtent žmogaus balsui (prisiminkite - „Dell Latitude 7520 15'“ net neapsimeta pramogoms skirtu kompiuteriu). Išmani audio sistema mažina triukšmą - tiek tą, kurį girdi kompiuterio mikrofonai, tiek tą, kurį siunčia kita pokalbio pusė. „Dell Latitude 7520 15'“ gali groti labai garsiai, bet tai tikrai nėra melomanams skirtas kompiuteris.

Galiausiai, verta paminėti ir bateriją. „Dell Latitude 7520 15'“ turi 63 Wh bateriją. Priklausomai nuo darbo, be įkroviklio ji išgyvens 4-7 valandas. Tai nėra labai ilgai, lyginant su efektyviausiais kompiuteriais klasėje, bet labai daug priklauso nuo naudotojo. Be to „Dell ExpressCharge“ dėka išsikrovęs kompiuteris vos per 20 minučių gali pasiekti 35 % įkrovą (80 % per valandą).

 

Apskritai, „Dell Latitude 7520 15'“ yra labai patogus ir efektyvus darbo įrankis. Virtualūs susitikimai yra viena iš stipriausių jo pusių tiek dėl kokybiškų mikrofonų ir garsiakalbių, tiek dėl geros kameros. Be to, didelis gamintojo dėmesys ryšiams ir saugumui lėmė, kad „Dell Latitude 7520 15'“ be kompromisų gali dirbti bet kur, prisijungęs prie 4G tinklo.

Didelis dėmesys saugumui

Geras verslo klasės kompiuteris privalo būti saugus. Jautri įmonių informacija mobiliuose įrenginiuose turi būti saugoma itin akylai, tačiau tuo pat metu apsaugos sistemos negali trukdyti valdyti kompiuterį. Kurdama šį kompiuterį „Dell“  tikrai apie tai pagalvojo. „Latitude 7520 15'“ turi integruotą „Dell Technologies Unified Workspace“ technologiją, dalis kurios yra skirta saugumui - šie sprendimai nėra integruoti su operacine sistema, todėl duomenys yra geriau apsaugoti.

„Dell Latitude 7520 15'“ galima atrakinti keliais būdais - išmaniąja kortele, piršto antspaudu, slaptažodžiu ir veido atpažinimo sistema. Korteles naudoja kai kurios įmonės - šio lizdo galima ir nesirinkti. Tikriausiai daug kas pasikliaus „Windows Hello“ veido atpažinimo technologija, nes ji  kompiuterį atrakins greičiausiai. Be to, „Dell“ pasirūpino, kad „Latitude 7520 15'“ vėl užmigtų, kai naudojotas pasitraukia nuo kompiuterio.

Beje, vis daugiau verslo kompiuterių turi integruotas fizines internetinės kameros užsklandas. „Dell Latitude 7520 15'“ čia nėra išimtis - jei baiminatės, kad jus kažkas stebi, kamerą galite tiesiog uždengti, ir tam nereikės jokios lipnios juostelės.

Apibendrinimui

„Dell Latitude 7520 15'“ yra pajėgus verslo klasės kompiuteris. Paprastas, bet kartu ir modernus, neblaškantis dizainas puikiai derės prie įprastos verslo klasės aplinkos. Gamintojas didelį dėmesį skyrė saugumui ir produktyvumui - tai pastebima vos įjungus kompiuterį. Tai yra labai geras pasirinkimas tiems, kurių darbas yra susijęs su duomenų analize, rašymu ir kelionėmis. Įmonės šiuos kompiuterius savo darbuotojams jau perka dideliais kiekiais.

 

Privalumai:

  • Puikios techninės charakteristikos: net 16 GB RAM, naujausias „Intel Core i7-1185G7“ CPU.
  • Solidus, ergonomiškas dizainas;
  • Patogi, tyli klaviatūra ir gera integruota pelė;
  • Grūdintu stiklu iš „Corning Gorilla“ dengtas FHD ekranas;
  • Labai kokybiška internetinė kamera ir audio sistema - idealus virtualiems susitikimams;
  • Saugumo sprendimų gausa;
  • „Dell“ produktyvumą gerinančios technologijos.
  • Integruotas 4G modulis - internetas bet, kur tik yra 4G ryšys
  • Naujausias „Intel Wi-Fi 6“ modemas - labai stabilus ir geros kokybės Wi-Fi ryšys
  • Geras kainos ir parametrų santykis - Lietuvoje kainuoja apie 1450-1620€
  • Fizine internetinės kameros užsklanda

Trūkumai:

  • Ne toks plonas ir lengvas kaip kai kurie konkurentai;
  • Kompaktiškų matmenų, tad nėra skaičių klaviatūros;
  • Ne pačios mažiausios energijos sąnaudos.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(2)
(0)

Komentarai (1)