Išbandėme labai geros kainos robotizuotą 3Mp kamerą - sukiojasi 360°/114° kampu, valdoma per nuotolį, o aliarmas žviegia taip garsiai, kad neprašyti svečiai tikriausiai pabėgs patys („Tapo C210“ apžvalga)  ()

Žmonės yra labai mobilūs gyvūnai. Dažnai paliekame savo namus visiškai tuščius, nors tada kamuoja nerimas - ar viskas namie gerai? „Tapo“ išmaniųjų IP kamerų linija gali padėti nuolat stebėti namus ir gerinti jų saugumą. Štai „Tapo C210“ leidžia tiesiog apsižvalgyti aplink, net jei esate toli nuo namų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tapo“ - tai „TP-Link“ prekės ženklas, žymintis visą išmaniųjų IP kamerų liniją. „TP-Link“ kompanija yra žinoma dėl savo interneto įrangos, kuri yra laikoma patikima ir patogia naudoti. IP kameros yra sujungiamos su namų tinklu, prie jų galima greitai prisijungti išmaniojo telefono programėle. „Tapo“ linijoje yra daug skirtingų kamerų (ir keli kiti išmaniųjų namų prietaisai). Štai „Tapo C210“ yra robotizuota vidinių patalpų stebėjimui skirta kamera. Ją bandėme porą savaičių, bet pirmiausia pažvelkime į C210 specifikacijas.

„Tapo C210“

  • Raiška: 3 MP (2304 × 1296 px);
  • Filmavimas naktį: taip, iki 9 metrų;
  • Ryšiai: „Wi-Fi“ (2,4 GHz);
  • Saugykla: „MicroSD“ kortelė iki 256 GB;
  • Valdymas: „Tapo“ programėle ar balsu per „Google Assistant“ ir „Amazon Alexa“;
  • Išmatavimai: 86,6 x 85 x 117,7 mm;
  • Atsparumas aplinkai: 0°C-40°C, neatspari vandeniui;
  • Papildomos funkcijos: dvikryptė komunikacija balsu (mikrofonas ir garsiakalbis), garsinis ir šviesų aliarmas, judesio daviklis.
  • Kaina Lietuvoje ~36€

„Tapo C210“ - tai valdoma (sukiojama) IP kamera, skirta montavimui patalpose. Ji yra pakankamai kompaktiška, paprastai montuojama ir sukiojasi visus 360 laipsnių apie savo ašį. Pakuotėje rasite pačią kamerą, maitinimo laidą, montavimo šabloną bei tvirtinimo elementus, instrukcijas.

 

„Tapo C210“ prijungimas ir dizainas

„Tapo C210“ yra pakankamai kompaktiška ir lengva kamera, savo išvaizda šiek tiek primenanti mažą robotą. Jos objektyvas ir LED šviesos yra užmaskuoti juodo plastiko intarpe to įsivaizduojamo roboto galvoje. Apskritai, C210 pasižymi moderniai minimalistine išvaizda, kuri namų elektronikoje dabar yra labai madinga. Ši kamera nekris į akis, ypač jei bus sumontuota baltame fone.

„Tapo C210“, kaip ir kitos šios linijos kameros, turi „MicroSD“ kortelės lizdą, bet jis yra paslėptas. Norint jį surasti reikia nukreipti kameros objektyvą į viršų. Tai galima padaryti pirštais arba, jei kamera jau yra prijungta, „Tapo“ programėle. Šalia atminties kortelės lizdo rasite ir perkrovimo mygtuką. „Tapo C210“ gale yra garsiakalbis, skirtas ir pokalbiams (ši kamera turi dvikryptę komunikacijos sistemą), ir aliarmui.

Maitinimo laidas, kuris, beje, yra juodas, yra jungiamas į „Tapo C210“ korpuso šoną apačioje. Jokių laido slėpimo ar prilaikymo sprendimų čia nėra, bet jų tikriausiai ir nereikia, nes laidas guls tiesiai ant paviršiaus, ant kurio bus sumontuota kamera. Maitinimo laido jungtis bus visai šalia besisukiojančios kameros dalies. Aišku, vienas netrukdo kitam - tiesiog nereikėtų čia palikti jokių laido kilpų ar tvirtinimo elementų, kurie trukdytų kamerai suktis.

„Tapo C210“ yra skirta montavimui ant horizontalių paviršių. Šią kamerą galite tvirtinti prie lubų ar ant kokios lentynos viršaus. Tiesą sakant, ją galite palikti ir tiesiog stovinčią - jos pagrindas yra pakankamai platus ir stabilus. Aišku, ji puikiai veiktų ir pritvirtinta prie sienos, bet taip nebūtų išnaudojamos visos kameros galimybės. Mat aplink savo ašį C210 sukasi visus 360°, o štai aukštyn-žemyn juda 114° kampu - jei turite gerą erdvinę vaizduotę, suprantate, kodėl šią kamerą geriau montuoti ant horizontalaus paviršiaus.

 

Visas „Tapo“ linijos kameras yra labai lengva įrengti ir C210 nėra išimtis. Pakuotėje esančios instrukcijos yra labai glaustos ir aiškios, bet, tikėtina, jums ir jų neprireiks. Tiesiog parsisiųskite „Tapo“ programėlę ir sekite jos nurodymus. Kaip minėjome C110 apžvalgoje, kameros įrengimo procedūra atrodys maždaug taip:

  • Išpakuosite kamerą, prijungsite maitinimo laidą ir įdėsite atminties kortelę
  • Programėlėje pridėsite naują įrenginį, pasirinkdami C210;
  • Sekdami nurodymus prijungsite kamerą prie namų „Wi-Fi“;
  • Stebėdami tai, ką kamera gali pamatyti, parinksite jai vietą ir pasirūpinsite jos pritvirtinimu.

„Tapo C210“ įdiegimas truks vos porą minučių, o jei jau naudojate kitus „Tapo“ linijos įrenginius - dar greičiau. Iš karto galite sureguliuoti judesio daviklio nustatymus, išjungti veikimo LED, nustatyti filmavimo raišką (720p arba 1080p). „Tapo“ programėlė yra labai paprasta naudoti ir kameros funkcijos čia yra labai lengvai prieinamos.

„Tapo C210“ - robotizuotas namų sargas

Visų pirma, būtina pasakyti, kad „Tapo C210“ yra namų kamera, skirta patalpų stebėjimui. Ji netinka naudojimui lauke (tam skirtos kitos „Tapo“ linijos kameros), neturi atsparumo vandeniui reitingo, didelių „Wi-Fi“ antenų ar  „Ethernet“ lizdo. Ši kamera puikiai tiks didesnėms patalpoms, nes ji - sukiojasi! Štai kelios geriausios C210 savybės.

 

Robotizuota. „Tapo C210“ ne šiaip primena mažą robotą - ji iš tikrųjų juda! Tai reiškia, kad viena kamera gali apžvelgti didesnį plotą. Prisijungę prie C210 galite greitai apsižvalgyti patalpoje - kameros valdymo mygtukai yra patogiai prieinami programėlėje. Tai padės įsitikinti, kad nei viename patalpos kampe niekas nesislepia. Arba kad katė nenuvertė kokios vazos. C210 nejuda visiškai tyliai, bet tas garsas neturėtų būti problema.

Gerai filmuojanti dieną ir naktį. Kaip ir daugelis kitų linijos kamerų, „Tapo C210“ turi 3 MP sensorių, filmuojama 15 kadrų per sekundę greičiu. Vaizdo kokybė iš tikrųjų yra labai gera - bus lengva įžiūrėti veidus ar kitas detales. Be to, „Tapo C210“ puikiai filmuoja ir tamsoje - 850 nm IR LED net ir visiškoje tamsoje leis stebėti aplinką 9 metrų spinduliu. Vėlgi, prisimenant, kad C210 sukiuojasi 360 laipsnių kampu, tai yra pakankamai didelis atstumas. Per langus C210 naktį negali filmuoti dėl atspindžių.

Talpi (su maksimaliai didele atminties kortele). „Tapo C210“ vaizdo įrašus saugo „MicroSD“ kortelėje, kurios talpa gali siekti ir visus 256 GB. Gamintojas teigia, kad joje telpa net 512 įrašų valandų. Juos galima pasiekti  tiesiai „Tapo“ programėlėje. Ten pat galėsite užfiksuoti kai kuriuos momentus, parsisiųsti juos į telefono atmintį. „Tapo C210“, kaip ir kitos linijos kameros, neįrašinėja į kažkokius tolimus serverius - taip saugomas naudotojų privatumas ir duomenų saugumas.

Triukšmingas aliarmas. „Tapo C210“ aliarmas pažadins ir jūsų kaimynus. Tiesą sakant, jis žviegia taip garsiai, kad neprašyti svečiai tikriausiai pabėgs patys. Aišku, aliarmo nustatymai yra pasiekiami programėlėje. Pasistenkite nepamiršti aliarmo išjungti, kai kas nors yra namuose, nes garsas yra toks intensyvus, kad netyčia patys patekę į budrios C210 matymo lauką sunkiai sugriebsite telefoną aliarmui išjungti. Tiesa, šioje vietoje verta paminėti, kad C210 neturi baterijos - aliarmą ir netgi filmavimą galima greitai nukenksminti tiesiog ištraukus kameros maitinimo laidą. Maitinimo laidas šioje kameroje nėra kaip nors įtvirtintas.

 

Patogi naudoti. Kaip jau minėjome ne kartą, „Tapo“ programėlė yra labai patogi ir intuityvi. Prie jos galima prijungti iki 32 kamerų - „Tapo“ linijoje yra ir laukui, ir vidui skirtų kamerų. Be to, prie tos pačios programėlės jungsite ir kitus „Tapo“ išmaniųjų namų įrenginius, pavyzdžiui, šviestuvus. Galiausiai, „Tapo C210“ galima valdyti ir balsu per „Google Assistant“ ar „Amazon Alexa“. Tiesa, šios funkcijos veikia ne visose šalyse ir lietuviškai virtualūs asistentai kol kas nesupranta.

„Tapo C210“ praneš apie pastebėtą judesį ar įjungtą aliarmą. Aišku, pranešimus galima valdyti programėlėje. Taip pat galima pasirinkti skirtingus judesio daviklio nustatymus ar jį visiškai išjungti. Jei naudosite C210 judesio daviklį, nepamirškite kameros pasukti į vietą, kurią norite stebėti.

Papildomos funkcijos. Kaip ir daugelis tokio tipo kamerų, „Tapo C210“ turi dvikryptę komunikacijos sistemą - galėsite pasikalbėti su namie likusiais žmonėmis ir augintiniais. Jie, žinoma, jūsų nematys, bet bent jau jūs matysite, su kuo kalbatės. Galėsite sudrausminti namie likusius augintinius, pasikalbėti su vaikais. Garso kokybė nėra pati geriausia, bet žodžius suprasti tikrai galima.

 

 

Apibendrinimui

„Tapo C210“ yra labai gera namų saugumo kamera, kuri savo savybėmis mažai kuo skiriasi nuo kitų linijos įrenginių. Tas pats 3MP sensorius, ta pati dvikryptės komunikacijos technologija, aliarmas, filmavimas tamsoje, įrašai atminties kortelėje ir taip toliau. Ir privatumo režimas, neleidžiantis kuriam laikui kitiems naudotojams pasiekti kameros, tas pats. Nuo kitų „Tapo“ kamerų C210 skiriasi tuo, kad gali sukiotis - kai kurioms patalpoms ši galimybė yra labai naudinga.

Privalumai:

  • Labai greitas įrengimas;
  • Puiki vaizdo kokybė bet kokiomis apšvietimo sąlygomis;
  • Horizontaliai sukasi visus 360°, o aukštyn-žemyn juda 114° kampu
  • Gražus, paprastas ir draugiškas dizainas be jokių matomų antenų;
  • Patogi programėlė ir valdymas balsu;
  • Privatumo režimas.
  • Itin garsus aliarmas, tinkamas saugumo kamerai
  • Labai gera kaina Lietuvoje - ~36€

Trūkumai:

  • Nėra „Ethernet“ lizdo - ribotas veikimo atstumas;
  • Nėra baterijos.
Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(2)
(1)
(1)

Komentarai ()