JAV karinis jūrų laivynas sprogimais išbando naujausią ir pažangiausią lėktuvnešį: kaip atliekamas „viso laivo smūginis bandymas“? (Video)  ()

JAV karinis jūrų laivynas pradėjo savo naujausio ir pažangiausio lėktuvnešio bandymų seriją, atlikdamas galingus sprogdinimus ir taip siekdamas nustatyti, ar laivas yra parengtas karui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pirmasis bandymas, žinomas kaip „Viso laivo smūginis bandymas“ (angl. Full Ship Shock Trials), buvo atliktas penktadienį, kai karinis jūrų laivynas surengė milžinišką sprogdinimą netoli lėktuvnešio „USS Gerald R. Ford“, sakoma jūrų laivyno pranešime.

Nuotraukoje ir vaizdo įrašuose matyti didžiulis vandens pliūpsnis iš vandenyno, JAV žiniasklaida tai pavadino 40 000 svarų (18 144 kilogramų) sprogimu.

JAV geologijos tarnyba pranešė, kad sprogimas, įvykęs Atlanto vandenyne prie Floridos krantų, užregistruotas kaip 3,9 balų žemės drebėjimas.

 

Karinis jūrų laivynas „atlieka naujų laivų konstrukcijų smūginius bandymus, naudodamas tikrus sprogmenis, kad patvirtintų, jog mūsų karo laivai ir toliau atitinka griežtus misijų reikalavimus sunkiomis sąlygomis, su kuriomis jie gali susidurti mūšyje“, – sakoma pranešime.

 

Po bandymų karo laivui bus atliekama priežiūra ir remontas.

Bandymai atliekami „pagal tvarkaraštį, atitinkantį aplinkos tausojimo reikalavimus, atsižvelgiant į žinomus jūros gyvūnų migravimo įpročius bandymų rajone“, – sakoma pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
(6)
(5)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: