Tik pažiūrėkite! Štai kaip JAV karinių oro pajėgų „THOR“ patranka vienu ypu nukauna būrį dronų - jokio garso ir galingas energijos pliūpsnis (Video)  (2)

Oro pajėgų tyrimų laboratorija (AFRL) sukūrė vaizdo įrašą, kuris padės paaiškinti, kaip „THOR“ veiks realiais scenarijais.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„THOR“ pagamintas atsižvelgiant į būsimus ateities karus, siekiant įveikti priešo bepiločių orlaivių ar kitas oro grėsmes.

„THOR“ yra mirtinas, bet tylus ginklas, nes savo didelės energijos lazeriais išjungia vieną taikinį vienu metu, o jei nori vienu ypu nukauti būrius skraidančių dronų, jis naudoja didelės galios mikrobangų impulsą.

Šiuo metu tai vis dar yra prototipas, kuris veikia išjungdamas bepiločių orlaivių elektroniką. Jis buvo specialiai pagamintas ketinant vienu ypu nukauti didelius bepiločių orlaivių būrius.

„Jis skleidžia galingą radijo bangų pliūpsnį, kuris siūlo didesnį diapazoną nei kulkos ar tinklai, o jo poveikis yra tylus ir momentinis“, – sakė „THOR“ programos vadovė Amber Anderson.

 

„THOR“ yra ne tik efektyvus, bet ir lengvai transportuojamas.

Iš pradžių jis buvo pristatytas 2019 m. Kirtlando oro pajėgų bazėje. Dabar išleistas vaizdo įrašas, siekiant geriau paaiškinti, kaip veikia ši technologija ir ką karinės JAV pajėgos daro, kad apsaugotų savo piliečius nuo galimų dronų grėsmių.

Atsižvelgiant į tai, kad bepiločiai orlaiviai tampa vis didesne grėsme karyboje, lengva suprasti, kodėl JAV Karinės oro pajėgos ieškojo gynybos būdų nuo tokių galimų išpuolių. „Dronai kelia grėsmę JAV karinėms bazėms, personalui ir infrastruktūrai, todėl „THOR“ misija yra saugoti tai iš arti ir per atstumą“, – sakė Anderson.

 

Ir JAV ne vienintelė šalis, kurianti tokius gynybos mechanizmus. Pavyzdžiui, Izraelio „Iron Dome“ raketų gynybos sistema sulaiko įeinančias raketas ir bepiločius orlaivius. O tokios kompanijos kaip „Citadel“ dirbo su dirbtiniu intelektu valdomomis kovos su dronais sistemomis, kurios priverčia dronus nusileisti autonomiškai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(32)
(10)
(22)

Komentarai (2)