Milžiniška problema - nepatikėsite, kiek ginklų JAV karinės pajėgos prarado per 9 metus  ()

Kariuomenės kartais praranda ginklus. Jie yra pavagiami ar net pametami. Tai - labai pavojinga, nes tie ginklai gali pakliūti į nusikaltėlių rankas. Todėl paskelbtas JAV kariuomenės pamestų ginklų skaičius šokiruoja.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2010-2019 metais JAV karinės pajėgos pametė 34 raketšaudžius. Tai - labai pavojingas ginklas, kuris gali atsisukti prieš pačius amerikiečių karius. Bet tai - tik dalis problemos.

JAV Kariuomenė dar prarado 25 mortyras, 36 granatsvaidius, 74 kulkosvaidžius ir 1179 šautuvus. Ir dar nemažai kitų ginklų, nes bendras prarastų ginklų skaičius viršija 1900. Daug ginklų tiesiog dingo - jie arba buvo pamesti logistikos grandinėse (gali būti, kad jie vis dar yra arsenaluose, bet ne ten, kur turėtų būti), arba kažkur išėjo naktį. Ir daug šių istorijų yra tiesiog aplaidumas - atrakintos durys ir mieganti sargyba.

 

Nemažai ginklų prarado Sausumos pajėgos, bet net ir Jūrų pėstininkų korpusas neišvengė tokių incidentų. Dar daugiau - tikslus pamestų ginklų skaičius tiesiog nėra žinomas.

Šiuos skaičius surinko „Associated Press“. Pentagonas prarastų ginklų statistiką veda tik 3 metus - senesni duomenys nėra prieinami. Tačiau raportas po raporto ryškėja nelabai gražus paveikslas.

 

Tiesa, Pentagonas tvirtina, kad reikalas nėra toks rimtas kaip atrodo iš pirmo žvilgsnio. JAV karinių pajėgų arsenale - milijonai ginklų. Jie juda ir yra naudojami. Ne visi praradimai yra tikri ir ne visi prarasti ginklai niekada nėra surandami. Logistikos procesus ir arsenalų apsaugą būtina gerinti. Be to, senatorius Richardas Blumenthalis reikalauja, kad prarastų ir pavogtų ginklų statistika būtų oficiali ir vieša - tai padėtų išvengti žurnalistinės faktų interpretacijos ir didintų atsakingumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(22)
(2)
(20)

Komentarai ()