Garsiausias robotų gamintojas pasaulyje „Boston Dynamics“ turi naują savininką - jis norės kiek kitokių produktų (Video)  ()

Tikriausiai prisimenate garsiausius „Boston Dynamics“ kūrinius - keturkojį „Spot“ ir humanoidą „Atlas“. Kompanija, kaip tikimasi, ir toliau gamins tokius įspūdingų galimybių robotus, bet naujas savininkas norės ir kiek kitokių produktų.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-06-23 Garsiausias robotų gamintojas pasaulyje „Boston Dynamics“ turi naują savininką - jis norės kiek kitokių produktų (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kontrolinį „Boston Dynamics“ akcijų paketą ką tik įsigijo automobilių gamintojas „Hyundai“, todėl dabar kompanija didesnį dėmesį skirs mobilumo sprendimams. „Hyundai“ aktyviai domisi mikro-mobilumo sprendimais, taip pat autonominiais automobiliais ir net elektriniais oro taksi. Taigi, „Boston Dynamics“ turės darbo šiose srityse.

Kai buvo paskelbtos žinios apie „Boston Dynamics“ pardavimą, internete buvo girdimas ir šioks-toks nusivylimo atodūsis. Daug žmonių norėjo, kad „Boston Dynamics“ išlaikytų nepriklausomybę ir kurtų robotus, o ne mobilumo sprendimus. Tačiau tiesa yra ta, kad „Boston Dynamics“ nebuvo nepriklausoma. Kontrolinį „Boston Dynamics“ akcijų paketą „Hyundai“ įsigijo iš japonų kompanijos „Softbank“. Be to, „Boston Dynamics“ ir „Hyundai“ patvirtino, kad pramoniniai robotai ir toliau bus gaminami.

 

„Boston Dynamics“ turi daug garsių kūrinių, kurių žinomumas buvo gerinamas kūrybingais filmukais. Šalia „Spot“ ir „Atlas“ verta paminėti pramoninį ratuotą robotą „Handle“ ir patobulintą jo versiją „Stretch“. Šie robotai yra skirti darbui įmonių sandėliuose.

 

Sandoris parodė, kad „Boston Dynamics“ yra vertinama 1,1 milijardais dolerių. Dabar 80 % kompanijos akcijų priklauso „Hyundai“, likę 20 - „Softbank“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(1)
(5)

Komentarai ()