Fantastiškas žingsnis, galintis dar labiau paskatinti elektromobilių plėtrą: „Tesla“ atvers dalį savo įkrovimo stotelių visiems elektromobiliams  (10)

Vienas iš didžiausių „Tesla“ privalumų – platus „Supercharger“ įkrovimo stotelių tinklas. Šios greitos įkrovimo stotelės tiesiog veikia - jos labai patogios, patikimos ir jų daug. Atvažiuojate savo „Tesla“, prisijungiate ir įkraunate automobilį. Galbūt jau visai greitai „Supercharger“ tinklu džiaugsis ir kitų elektromobilių vairuotojai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tesla“ automobiliai turi daug privalumų. Tarp jų – ir didelės baterijos, nebloga kaina, geros dinaminės charakteristikos, puikiai veikianti informacijos-pramogų sistema. Bet šiose srityse „Volvo“ („Polestar“), „Audi“, „Porsche“ ir kiti elektromobilių gamintojai nusileidžia nedaug. Be to, jie turi savų privalumų – tikrą prabangą, gražų dizainą, nepalyginamai geresnę surinkimo kokybę. Tačiau „Tesla“ koziris – „Supercharger“ tinklas – vis tik yra vienas iš svarbiausių faktorių, verčiančių rinktis šios markės modelius.

Elonas Muskas ne kartą buvo užsiminęs apie galimybę atverti „Supercharger“ tinklą ir kitiems elektromobiliams. Tai būtų galima pasiekti per programėlę, kuria būtų galima apmokėti sąskaitą. Arba, jei „Tesla“ sutartų su kitais gamintojais, elektromobiliai galėtų būti atpažįstami automatiškai. Bet negi „Tesla“ sutiktų atsisakyti vieno iš didžiausių savo konkurencinių pranašumų?

 

Žurnalistai Norvegijoje ir Švedijoje praneša, kad kai kurios „Supercharger“ stotelės jau kitų metų antroje pusėje taps prieinamos visiems. Taip, viešomis taps ne visos tinklo stotelės, bet galbūt tai – pradžia?

Jei „Tesla“ priims tokį sprendimą (galbūt paskatinta vietinių vyriausybių), jai teks išspręsti kai kuriuos technologinius iššūkius. Stotelės turės prisitaikyti prie kitokių įkrovimo sistemų, reikės sugalvoti kliento-automobilio atpažinimo sprendimą. Bet vairuotojai nuo to išloštų.

 

Vokietija jau kurį laiką skatina „Tesla“ suteikti galimybė visiems elektromobiliams įsikrauti „Supercharger“ stotelėse. Ir Elonas Muskas, atrodo, nėra nusiteikęs priešiškai šiai idėjai. Daugiau greitų įkrovimo stotelių žmonėms padėtų sklandžiai keliauti didesniais atstumais, galbūt tai paskatintų elektromobilių pardavimus. O „Tesla“ išgyvens – markė jau turi tvirtą vardą elektromobilių pasaulyje ir jos privalumai jau seniai neapsiriboja vien gera infrastruktūra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(1)
(5)

Komentarai (10)