Kas nutiks, jei vairuodami sudaužysite „Tesla Model 3“ ekraną? Išbandė praktiškai ir štai kokie netikėti eksperimento rezultatai (Video)  ()

„Tesla“ ekranas valdo praktiškai viską. Taigi, jeigu jį sugadinsite, ar prarasite automobilio savybių kontrolę?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ar norėtumėte „Tesla Model 3“ jutiklinį ekraną sudaužyti plaktuku? Tikrai ne! O kaip būtų vardan mokslo?

„YouTube“ kanalo „TechRax“ kūrėjas nusprendė, kad atėjo laikas tiksliai sužinoti, kas nutiks, jei sugadinsite „Tesla Model 3“ centrinį ekraną. Jis ne tik stebėjosi ekrano patvarumu, bet pamatė, ką tokiu atveju daro „Tesla“ automobilis.

Kai automobilių gamintojai pristato naujas technologijas ir pašalina daugumą mygtukų bei rankenėlių, skeptikai vadina sistemas blaškančiomis ir sunkiai naudojamomis vairuojant. Jie taip pat bijo blogiausio. Jei tokį automobilį kaip „Tesla“ beveik visiškai valdo jutiklinis ekranas, ar automobilis tinkamai veiks, kai ekranas bus sugadintas?

 

Tikėtina, kad daugelis turime išmanųjį telefoną su įtrūkusiu ekranu ir kartais ekranas beveik visiškai sutrūkinėja. Tačiau jis lieka pritvirtintas prie telefono ir vis tiek leidžia atlikti kai kurias operacijas (atsargiai, kad neįsipjautumėte pirštų galiukų). Kitais atvejais telefonas visiškai nustoja veikti. Remdamiesi šia patirtimi, manome, kad „Model 3“ jutiklinis ekranas gali veikti taip pat. Turime omenyje, kad tai gali priklausyti nuo aplinkybių ir žalos dydžio.

Vaizdo įraše pamatysite kaip vairuodamas „Tesla Model 3“ automobilį vairuotojas sunkiu plaktuku pradeda lengvai stuksenti į ekraną. Ekranas puikiai veikia net ir po smūgių krušos. Vairuotojas palaipsniui didina jėgą, kol sunaikinamas ekranas, tačiau automobilis ir toliau važiuoja. Vairuotojo teigimu, viskas, kas yra automobilio viduje, atrodo, ir toliau veikia.

 

Galiausiai jis ištraukia visą ekraną, tačiau automobilis vis vien veikia puikiai. Vairuotojas pastato „Model 3“, jį išjungia, tada užveda iš naujo. Užvedus automobilį iš naujo, jis važiuoja ir veikia be jokio jutiklinio ekrano.

Jei tik atliksite šį mokslinį eksperimentą su savo „Model 3“, jums tereiks sumokėti apie 1500 JAV dolerių už naują ekraną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(14)
(5)

Komentarai ()

Susijusios žymos: