Nauja slaptų bombonešių karta jau beveik čia: pirmieji „B-21 Raider“ netrukus pakils į dangų - ir JAV armija jų jau nori dar 50 % daugiau (Video)  ()

„Northrop Grumman“ stato pirmąją slaptųjų bombonešių „B-21 Raider“ porą ir netrukus jie bandys pakilti į dangų, skelbiama JAV oro pajėgų vadovo pranešime.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Abu B-21 bombonešiai yra bandomieji vienetai, tačiau JAV oro pajėgos siekia pagaminti daugiau šių orlaivių, galiausiai pakeisti bombonešius B-1 ir B-2.

Kol kas JAV oro pajėgos skelbiasi norinčios 50% daugiau B-21, nei manyta iš pradžių, o tai gera žinia „Northrop Grumman“.

Naujieji bombonešiai gabens ir įprastinius, ir branduolinius ginklus, tačiau pirmieji skrydžiai turėtų įvykti tik 2022 m.

Dabartinį JAV oro pajėgų bombonešių parką sudaro 62 „B-1 Lancer“ bombonešiai, 20 bombonešių „B-2 Spirit“ ir 76 bombonešiai „Stratofortress“. Nors B-1 ir B-2 pakeis B-21, B-52H turėtų tęsti tarnybą iki 2040-ųjų ir galbūt ilgiau. Tačiau, kai iš tarnybos pasitrauks du bombonešių modeliai, tai reikš, kad JAV oro pajėgoms reikia 149 „B-21 Raiders“, o tai reiškia papildomą įmoką „Northrop Grumman“, viršijančią 665 mln. JAV dolerių sumą už kiekvieną orlaivį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(2)
(12)

Komentarai ()

Susijusios žymos: