„Xiaomi“ sugalvojo kai ką neįtikėtino: telefonams įkrauti bandys panaudoti... garsą (Foto)  ()

Panašu, kad Kinijos technologijų milžinė „Xiaomi“ ruošia tikrą staigmeną savo išmaniųjų telefonų gerbėjams.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Yra patikimų įrodymų, kad „Xiaomi“ netrukus padidins savo gaminamų aksesuarų pasiūlą, pristatydama greitojo įkrovimo įrenginį, naudosiantį garsą išmaniesiems telefonams ir kitiems elektroniniams prietaisams įkrauti.

Tokią informaciją gavome iš neseniai Kinijos nacionalinei intelektinės nuosavybės administracijai (CNIPA) paduotos paraiškos patentui gauti.

Paraiška atskleidė keletą esminių detalių apie revoliucinę įkrovimo sistemą. Tai bus iš tiesų labai įdomi technologija.

Pastaruoju metu rinką užplūdo įvairūs inovatyvūs ne vieno gamintojo įkrovimo sprendimai. Pradedant greitu laidiniu įkrovimu ir baigiant belaidžio įkrovimo sprendimais, sąrašas vis didėja, nes įmonės ieško tobulo sprendimo.

 

Nors šios naujoviškos „Xiaomi“ garso įkrovimo technologijos vystymas gali užtrukti ne vienerius metus, kol taps realybe, paraiška patentui gauti rodo tam tikrą pažangos lygį kuriant garso įkrovimo technologiją.

Įrenginyje bus įdiegti garso ir kiti komponentai, kad būtų užtikrinta galimybė energija įkrauti išmaniuosius telefonus ir kitus įrenginius. Jį sudarys garso įtaisas (kuris galės surinkti garsą), energijos kaupimo aparatas ir energijos keitimo įrenginys.

Prietaisas turės mechanizmą, skirtą garso energijai paversti elektros energija, kad būtų galima įkrauti prijungtus prietaisus. Pirmiausia jis pavers garso bangą mechanine vibracija, prieš ją paversdamas elektros energija. Elektroninis prietaisas paverstų šią mechaninę vibraciją į kintamąją srovę, o pastaroji būtų konvertuota į nuolatinę srovę. Visam šiam procesui būtų panaudotas energijos keitimo įrenginys.

 

Analitikų nuomone, „Xiaomi“ žingsnis įregistruojant šį patentą yra ambicingas, nes garso įkrovimo technologija geriausiu atveju yra dar tik pradinėje stadijoje. Tad belieka laukti tolesnių Kinijos kompanijos žingsnių, nulemsiančių išmaniųjų telefonų ir kitų elektroninių prietaisų įkrovimo sprendimus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(0)
(4)

Komentarai ()