Ar tai bendradarbiavo pabaiga? Pagrindinis „Tesla“ baterijų tiekėjas „Panasonic“ pardavė turėtas „Tesla“ akcijas - uždirbo astronominį pelną  (8)

„Panasonic“ patvirtino, kad pardavė visas turėtas „Tesla“ akcijas, tačiau teigia, kad tai nepakeis kompanijų bendradarbiavimo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tesla“ ne visada buvo tokia sėkminga kompanija. Kadaise jos ateitimi tikėjo ne visi ir net ne visi baterijų gamintojai norėjo su ja bendradarbiauti. „Tesla“ tuomet įtikino „Panasonic“ tapti baterijų tiekėju. Kompanijos ėmė bendradarbiauti ir 2010 metais „Panasonic“ investavo į „Tesla“.

Laikui bėgant augo ir „Tesla“, ir „Panasonic“, bet automobilių gamintojas greitai praaugo savo baterijų tiekėją. Bet tai - ne problema, nes, kaip minėta, „Panasonic“ turėjo „Tesla“ akcijų. „Tesla“ augimas buvo labai naudingas ir „Panasonic“ ne tik dėl didesnių baterijų užsakymų, bet ir dėl augančios akcijų vertės. Dabar „Panasonic“ nusprendė tą virtualią vertę paversti pinigais.

2010 metais „Panasonic“ įsigijo „Tesla“ akcijų už 30 milijonų dolerių. Dabar tos akcijos buvo parduotos už 3,6 milijardus. Bet tai nėra „Panasonic“ ir „Tesla“ santykių pabaiga.

„Panasonic“ teigia, kad ir toliau bendradarbiaus su „Tesla“ - kompanijų verslo santykiai nesikeis. Tiesiog „Panasonic“ pasiėmė pinigus, kuriuos uždirbo sėkminga investicija. Anksčiau „Tesla“ kritikavo „Panasonic“ dėl per lėtos baterijų gamybos plėtros, bet tai - ne konfliktas.

 

Iš tikrųjų, tikėtina, kad „Panasonic“ tuos pinigus panaudos taip, kad tai bus naudinga ir „Tesla“. Kiek anksčiau kompanijos vadovas teigė, kad „Panasonic“ gausiai investuos į naujų 4680 standarto baterijų gamybą. Jas naudos naujos kartos „Tesla“ elektromobiliai. Taigi, pinigai dideli, bet ir ambicijos nemažos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(22)
(3)
(19)

Komentarai (8)