IT įmonė „Present Connection“ įsiveda „spręsk pats“ darbo modelį - kaip veiks ši naujovė?  (0)

Programavimo paslaugas teikianti olandų įmonė „Present Connection“ įsiveda darbo modelį, kur kiekvienas darbuotojas pats pasirenka jam labiausiai tinkantį darbo vietos ir laiko rėžimo būdą. „Spręsk pats“ darbo modelis įgalina darbuotojus laisvai pasirinkti darbo vietą (namus, bet kurią Lietuvos, pasaulio vietą ar jaukų biurą Kauno doke) bei darbo laiko ritmą. Numatyta, kad visi papildomi darbuotojų motyvavimo būdai pasieks visus kolegas nepriklausomai nuo jų darbo vietos. Šiuo metu įmonėje dirba 53 specialistai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pandemijos laikotarpis parodė, kad puikiai pavyksta dirbti nuotoliniu būdu, o daugelio komandų produktyvumas net išaugo. Savo įmonėje siekiame asmeninio dėmesio tiek dirbdami su klientais, tiek atsižvelgdami į darbuotojų poreikius, todėl toks darbo modelis buvo tarsi organiškas sprendimas organizuojant darbą ateityje. Sprendimus, kur dirbti ir kokiu ritmu tai daryti paliekame spręsti patiems darbuotojams, detales aptariant su savo komandų vadovais ir klientais. Žinoma, visada kviesime kolegas periodiškai susitikti biure ir toliau organizuosime vidinius renginius bei bursime į sporto ir kitus iššūkius”, - pasakoja „Present Connection“ personalo vadovė Gintarė Žilinskė.  

Prieš porą metų į Kauno doką persikėlusios komandos vykdytų vidinių apklausų rezultatai atskleidė, jog darbuotojai puikiai įprato dirbti namuose. Įmonėje socializacijos veiklų poreikį patenkino bendri virtualūs susitikimai, darbuotojų pažinimo iniciatyvos, žaidimai. Kolegas kas mėnesį pasiekdavo užkandžių rinkiniai, kurie pakeitė bendrus tradicinius penktadienio pietus. Pandemijos sąlygoms atlaisvėjus, į biurą dirbti kasdien atvyksta apie 20 proc. „Present Connection“ darbuotojų, o planuojant įmonės augimą, numatoma plėsti ir turimas biuro patalpas.  

 

 

„Tikime savo darbuotojų sąmoningumu ir esame pasiruošę prisitaikyti prie pasikeitusių sąlygų. Pastebime, kad ir darbo pokalbių metu vis daugiau kandidatų vertina įmonės lankstumą darbo planavimo atžvilgiu. Darbas namuose daugeliui kolegų leidžia labiau susikoncentruoti, o biuras atlieka organizacijos kultūros puoselėjimo erdvę, kurioje skatinamas bendravimas ir bendradarbiavimas tarp kolegų, dalijamasi žiniomis ir kuriamos neformalios bendradarbiavimo tarp atskirų komandų formos”, – tikina. G. Žilinskė.  

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(2)
(6)

Komentarai (0)