Iš kriptovaliutų kasyklos Ukrainoje rasta ir paimta 3800 „PS4“ konsolių: ar tai geriausia aparatūra, kurią jie galėjo surasti?  (1)

Ukrainos saugumo tarnyba (SSU) pranešė uždariusi kriptovaliutų kasyklą Vinycios mieste ir areštavusi daugiau nei 500 GPU, 50 procesorių bei daugybę „Playstation 4“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žaidimų konsolės, pagamintos pagal 2013-ųjų eros technologijas, gali būti nelabai tinkamos kriptovaliutų kasybai, na, nebent turite jų 3800.

Nors GPU rinka pradeda gerėti, o tam tikslui skirti ASIC gali padėti sumažinti paklausą, panašu, kad viena iniciatyvi kriptovaliutų kasėjų grupė į pagalbą pasitelkė „PS4“ aparatinę įrangą, kad galėtų generuoti kriptovaliutą.

Iš Ukrainos saugumo tarnybos (SSU) nuotraukų matyti, kad tai yra „PS4 Slim“ konsolės – originalių konsolių atnaujinta 2016 m. versija. Mažesnė, plonesnė ir, žinoma, pigesnė, tad visai nenuostabu, kad tokį kiekį galima lengvai įsigyti.

 

Vis dėlto, nors „PS4 Slim“ veikia efektyviau nei pagrindinis „PS4“ modelis, atnaujinta konsolės versija nėra greitesnė už originalą.

Apskritai, kasti eterį (angl. Ethereum, ETH) šiomis dienomis nėra itin efektyvu. Kita vertus, ETH kasyba dažnai yra labiau priklausoma nuo atminties pralaidumo, nei nuo procesoriaus našumo.

 

Šiaip ar taip, beveik neabejotina, kad kriptovaliutos kasėjai naudojo „PS4 Slim“ dėl jos kainos ir prieinamumo, o ne dėl greičio ir efektyvumo, ypač turint omenyje didžiulį naudojamų konsolių skaičių. Be to, jie, kaip ir kai kurie kiti kriptovaliutų kasėjai, vogdavo elektrą iš Vinycios elektros tinklo, todėl vargu ar energijos sunaudojimas kėlė nerimą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(8)
(30)

Komentarai (1)