Ateityje kaimynų nebegirdėsime? Švedų mokslininkai sukūrė ypatingus varžtus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

VirtualGadget 2021-07-12 19:21
Tie varžtai ryškiai bus kokia nežemiškos kilmės kosminė technologija
AAA000 2021-07-12 22:50
siaip pazangesne civilizacija ant tokiu sudniekiu ir laikosi skandinavai gauna faktiskai patogiausius sprendimus uz gera kaina. mes gaunam didziausia pelna prekybininkams nesancius sprendimus
Talkatif 2021-07-13 00:23
Jo, Paroc bankrutuos.
immortallt 2021-07-14 11:53
Tikrai nepakeis vatos, tik ją papildys
VirtualGadget 2021-07-14 15:27
Mano nuomone tai tie varžtai yra makaronų kabinimas. Yra toks anekdotas gal šiek tiek pailiustruojantis tokius pasakojimus. Žodžiu sėdi žmogelis ir valgo obuolį ir iš obuolio ima sėklytes ir deda ant stalo. Kitas žmogus pamatęs tokį elgesį susidomėjęs prieina ir klausia kodėl tas žmogelis taip daro. Žmogelis kuris valgė obuolį atsako, kad obuolio sėklos labai gerai veikia protinius gebėjimus sako jei nori galiu parduoti tas sėklas už 50 eurų. Žinoma smalsuolis nori būt protingesnis nusiperka tas sėklas paima suvalgo ir po kurio laiko nusivylęs sako kad nieko nejaučia ir kad be reikalo mokėjo tokius pinigus. Tas žmogus kur pardavė tas sėklas sako kaip tai nesijaučia taigi jau įgavai proto ir supratai, kad už nieką pinigus mokėjai.
immortallt 2021-07-14 15:56
Na pas save susidėjau daug panašių smulkių dalykų, kurie slopina garsą. Ir ką, iš antro aukšto į pirmą, jei durys uždarytos - net neprisišauksi rėkdamas iš visos gerklės. Žingsnių nesigirdi ir t.t., visi atėję stebisi kaip čia taip. O dar visi aplinkiniai aiškino, kad karkasiniame name viskas girdisi. Tai vat žiūrėk kad nebūtum tas sėklytes perkantis, šiuo atveju nežiūrėdamas akustinių sprendimų.
VirtualGadget 2021-07-14 18:19
Spyruoklė gali slopinti vibraciją. Vibracija kelia triukšmą. Jeigu imti automobilio amortizatorius jų pagrindinė paskirtis yra vibracijos mažinimas. Mažindami vibraciją amortizatoriai šiek tiek mažina ir triukšmą. Bet spyruoklės nėra efektyviausias garso slopinimo būdas. Paprastai garso bangos sklinda oru. Geriausiai garsą slopina minkšti paviršiai dažniausiai dėl savo porėto paviršiaus savybių. Patalpų dydis išdėstymas ir taip toliau irgi turi savo reikšmę. Tarkim aukštas lubas turinti patalpa generuoja aidą, garsas gali rezonuoti ir stiprėti. Mažoje patalpoje garsui judėti mažiau vietos todėl ir garsas nesklis taip kaip didelėje patalpoje. Kad kieti paviršiai kažkaip veiksmingai sulaikytų garso bangas jie turėtų kažkaip konkrečiai keisti oro srautus. Spyruoklė geriausiu atveju mano supratimu mažina kietųjų paviršių vibracijas. Gal tai natūralus pirminis instinktas kai žiūrėdamas į kryžius matau kapines, o kitas į juos žiūrėdamas mato vien tik pliusus Sakykim, kad tas menkas garso slopinimo efektas kažkoks vis tik yra.
immortallt 2021-07-14 23:50
VirtualGadget, jei iš tieų nori slopinti garsą, naudoji kompleksines priemones, nes skirtingos priemonės mažina skirtingą garsą. Pvz., GKP siena su dvigubu gipsu, pvz. mėlymu ir viduje 15 cm vatos slopina garsą neblogai, bet vibracijas/žemus, tai nelabai. Sudėk tokius tvirtinimus ir jau turėsi visai kitą reikalą.
AAA000 2021-07-15 20:18
tu aiskiai nesupranti, apie ka rasai as dirbau skandinavijoj. ten statybiniuose projektuose yra triuksmo normos. pas mus sito net nemoka projektuot dauguma. ten jie naudoja daug sprendimu. ir jau daug metu. kisa po karkasais visokias vilnas ir plausa. kad negirgzdetu. storina vidines sienas. deda specialias medziagas. deformacines siules konstrukcijose daro. o cia kazkoks "naujoviskas" budas, kuris tiesiog galbut pigesnis ju kompleksiniuose sprendimuose. ar papildomas. ten jis konkuruos. kazkas galbut nusipirks tu spyruoklyciu. pas mus kai niekas nedaro garso izoliaciju - tai niekam neidomu. o tu aplamai panasu pirmakart susiduri - kad statybose akustikoje kazkas daroma aktyviai... nes tau akustika tik greiciausia kokie didzejai ir radija, sprendziant pagal tavo posta o tyla tu naudoji isvaziuodamas i kaima ar gamta... va ir viskas... pas mus net langus sudinus stumdo mulkiams - akustiskai prastus - kaip elitinius. nes musu kaimieciai vadovaujasi kokia nors "vardo" gerumo savoka. - kai skandinavijoj sertifikatas praeina tik jei visas normas susirenka gamintojas ir ideda "sertifikuotas" statybininkas ir nera vartotoju priekaistu. jie vertina kokybe ir komforta - pas mus etikete jei grazi ar spalva atitiko skoni. nu kai "padare vaizda" uz kuo pigiau ir kaimynu nuomone palaimino... -------- yra keli lygiai statyboje. 0. atskaitos lygis - bezdzione uzima teritorija... su ola kokia... 1. bezdzione stato landyne. 2. kaimietiskas - kai "grazu". 3. buhalteriskas - kai perki parametra. 4. perfekcionistas - kai sieka tobulumo. 5. optimalus. 6. kiti - tobulesni. -------- gali atsirast tarpiniai etapai... ae issivystyt alternatyvios kryptys. ---------- skandinavai su sitom spyruoklytem kazkur tarp 4 ir 5 tu tarp 2-3. imortal kazkur apie 3...