Pristatytas kontroversiškas taršą sugeriantis automobilis: planuojama pagaminti milijoną vienetų – „tai nėra fantazija“ (Foto, Video)  (1)

Gudvudo greičio festivalyje pristatytas naujos rūšies automobilis – sukurtas taip, kad važiuodamas išvalytų orą nuo taršos.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Britų Thomaso Heatherwicko sukurtas automobilis „Airo“ bus pradėtas gaminti Kinijoje 2023 m. Planuojama pagaminti milijoną tokių automobilių. Tiesa, kritikai nėra įsitikinę, ar šis modelis nors gali būti daugiau nei koncepcinis automobilis.

Automobilis, kuris pirmą kartą buvo pristatytas balandžio mėnesį Šanchajaus automobilių parodoje, turi didelį stiklinį stogą, o interjeras sukurtas taip, kad primintų kambarį su reguliuojamomis kėdėmis, kurias galima paversti lovomis, ir centriniu stalu, skirtu susitikimams ar valgymui.

„Automobilių gamintojai puola gaminti elektromobilius, tačiau naujas elektromobilis neturėtų būti tik dar vienas automobilis su kitokia išvaizda“, – BBC sakė M.Heatherwickas.

 

Priekinėse grotelėse bus įmontuotas oro filtras, kuris „per metus surinks teniso kamuoliuko dydžio kietųjų dalelių kiekį“.

Peteris Wellsas, Kardifo verslo mokyklos automobilių pramonės tyrimų centro verslo ir tvarumo profesorius į šią idėją žvelgė kritiškai: „Nematau, kaip šis automobilis galėtų reikšmingai prisidėti prie daugelio problemų, susijusių su automobilių turėjimu ir naudojimu, sprendimo. Jo indėlis į užterštų miestų centrų oro valymą būtų toks mažas, kad jo neįmanoma išmatuoti.“

 

Automobilio kaina numatoma apie 40 000 svarų sterlingų – anot J.Heatherwicko, tai nėra beprotiška prabanga“.

„Tai nėra fantazija, – sakė M.Heatherwickas. – Visa idėja buvo ta, kad tai nebūtų koncepcinis automobilis, todėl dirbame su gamintoju ir viską sutelkėme į idėjas, kurios gali būti įgyvendintos.“

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(6)
(9)
(-3)

Komentarai (1)