Pamatykite, kaip lėktuvas bombarduoja ežerą žuvimis - kodėl taip daroma? (Video)  ()

Jutos valstijos Gamtinių išteklių skyrius publikavo vaizdo įrašą, kuriame matoma, kaip iš lėktuvo į ežerą metama tūkstančiai žuvų. Kam to reikia? Ir ar tos žuvys išgyvena?


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-07-14 Pamatykite, kaip lėktuvas bombarduoja ežerą žuvimis - kodėl taip daroma? (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Na, iš tikrųjų tai daroma jau metų metus - nuo šeštojo dešimtmečio. Jutoje yra daug ežerų, kuriuose vyksta poilsinė žvejyba. Gamtinių išteklių departamentas stengiasi palaikyti šias vietines tradicijas, bet kartu nori išsaugoti vietinių žuvų rūšių populiacijas. Taigi, ežerai yra reguliariai papildomi vietinėmis žuvų rūšimis.

Įprastai tam naudojami sunkvežimiai su didelėmis vandens talpomis. Tačiau kalnuotoje Jutoje ne visi ežerai lengvai pasiekiami keliais. Prie kai kurių ežerų žuvys nešamos pėsčiomis, gabenamos arkliais ar vežamos keturračiais. O kartais mėtomos iš lėktuvų.

Tam naudojami nedideli lėktuvai, turintys kelias atskiras talpas. Tai leidžia vieno skrydžio metu paleisti net kelias skirtingų rūšių žuvų grupes. Vienu metu galima numesti net 35 tūkstančius žuvų.

 

Aišku, daug kam kils klausimas, ar tos žuvys išgyvena. Tyrimai rodo, kad daugelis jų išgyvena ir įsitvirtina tuose kalnų ežeruose. Iš tikrųjų, tas kritimas nėra toks stiprus. Mat skrydžio aukštis nėra labai didelis, o žuvys krenta kartu su vandeniu. Be to, paleidžiamos jaunos žuvelės - jų ilgis svyruoja maždaug tarp 2 ir 7 cm. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(23)
(0)
(23)

Komentarai ()