Analitikai: Elonas Muskas ir „Tesla“ vargu ar išvengs elektrinės aviacijos - kalbama ne apie „jeigu“, bet „kada?“ ateis „Tesla Aviation“ (Video)  ()

Nors jau ne vienerius metus daug kalbama apie „Tesla“ įsitraukimą į elektrinių lėktuvų ir elektrinių laivų gamybą, nesitikėkite, kad Elonas Muskas artimiausiu metu oficialiai paskelbs apie visiškai naują elektrinį lėktuvą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visgi, ko gero, Elonas Muskas neišvengs elektrinių lėktuvų gamybos. Kitos bendrovės jau dirba ties tuo, o kai kurios jau netgi atliko gana sėkmingus skrydžius. Tačiau baterijų technologija tiesiog nėra pasirengusi iššūkiams ore. Geriau pasvarstykite, kas į šį reikalą įsitrauks – „Tesla“, o gal tai bus „SpaceX“ kompanija? Dar geriau – „Tesla“/„SpaceX“ komandos projektas.

Nenuostabu, kad „Morgan Stanley“ analitikai tikisi, jog „Tesla“ ir (arba) Muskas ateityje žvelgs į elektrinę aviaciją.

Muskas tai yra minėjęs daugeliu atvejų ir dažnai šią temą iškelia interviu metu. Tačiau, mūsų žiniomis, jis niekada nepateikė tikrai oficialaus pareiškimo, atskleidžiančio, kad „Tesla“ gamins elektrinius lėktuvus.

Muskas iš tiesų labai domisi elektrine aviacija. Jis ne kartą minėjo elektrinius lėktuvus ir taip pat yra sakęs, kad galiausiai visos transporto rūšys bus elektrifikuotos, išskyrus, galbūt, raketas.

 

Muskas aiškiai pasakė, kad norėtų ir elektrinių raketų gamybos būdo, tačiau tai tiesiog neįmanoma naudojant dabartinę technologiją, o tai gali būti neįmanoma labai ilgai. Vis dėlto, jei galimybė galėtų tapti realybe, būtų keista, jeigu „Tesla“ ar „SpaceX“ tuo nepasinaudotų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(20)
(3)
(17)

Komentarai ()