Toks protingas elektromobilis, kad net generuos kriptovaliutą? „Daymak Spiritus“ gali tapti esminių permainų visoje automobilių pramonėje pradžia – jau surinkta investicijų suma kelia nuostabą (Video)  ()

Savarankiškai važiuojantys automobiliai, norėdami užtikrintai judėti po pasaulį, turi gerai žinoti savo aplinką. Būtent tai paskatino naujos kartos priemonėse naudoti sudėtingas sistemas, kurios atlieka galybę skaičiavimų. Tai automobilių gamintojams tuo pačiu atvėrė naujas galimybes. Štai kodėl Kanados automobilių gamintojo „Daymak“ generalinis direktorius Aldo Baiocchi kuria naują autonominį automobilį, galintį generuoti kriptovaliutą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pramonės permainos

2023 m. rinkoje pasirodysiantis automobilis gali tapti esminių permainų visoje automobilių pramonėje pradžia.

„Daymak“ pagal išankstinius užsakymus jau surinko 350 mln. JAV dolerių ir (nuspėjamai) priima „blockchain“ mokėjimus, įskaitant „Cardano“, „Ethereum“ ir „Dogecoin“.

„Daymak“ generalinis direktorius Aldo Baiocchi kriptografiją laiko į ateitį orientuota rinka. „Kai išleisime „Spiritus“ elektromobilį, mes būsime „blockchain“ revoliucijos įkarštyje“, – sakė jis dar birželio mėnesį. „Iki tol visi jau atsiskaitynės kriptovaliutomis, o mes gaminame šiuos automobilius atsižvelgdami į tai“, – tęsė jis.

Kiti automobilių gamintojai, tiek elektrinių, tiek varomų iškastinio kuro pagrindu, savo transporto priemonėse pradeda diegti didžiulę superkompiuterinę galią. Tai pasiekė kritinę situaciją, kai ne tik užtikrinamas sklandus transporto priemonės veikimas, bet ir skaičiavimų pajėgumai gali būti svarbūs sprendžiant nacionalinio saugumo klausimus.

„Idėja turi didžiulį potencialą, nes mes žiūrime ne į tūkstančius, o į dešimtis milijonų superkompiuterių, esančių šiuose automobiliuose“, – „Wired“ pranešime teigė NVIDIA viceprezidentas Keithas Strieras.

Galimos grėsmės

 

Nors automobiliai tampa vis protingesni, tai taip pat atveria naują pažeidžiamumą kibernetinėms atakoms, perspėja pasaulio saugumo ekspertai.

Vasario mėnesio tyrimas atskleidė, kad dirbtinis intelektas daro automobilius „labai pažeidžiamus“ atakoms, kurios pastaruoju metu vis dažnesnės. To pavyzdys – gegužės mėnesį įvykdyta kibernetinė ataka prieš „Colonial Pipeline“. Hakeriams išjungus didžiausią JAV vamzdyną, nutrūko benzino, dyzelino ir aviacinio kuro, o taip pat ir kitų naftos produktų tiekimas.

Naujos galimybės

 

Dėmesys asmeninėms transporto priemonėms pradeda pereiti nuo vien tik vairavimo įtraukiant įvairių užduočių įprastame gyvenime, pradedant „Netflix“ ir „Hulu“ transliacijomis, ir baigiant elektros energijos tiekimo šaltiniu namuose.

Visgi, „Daymak“ planai, susiję su transporto priemonėmis, kasančiomis kriptovaliutą, kol kas turi dar labai miglotą ateitį. Nors tai yra labai įspūdingas ir kūrybiškas visų elektrinių ir autonominių transporto priemonių skaičiavimų galios įgyvendinimas, tai taip pat gali tapti naujos kartos tvaraus transporto plėtra.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(2)
(2)

Komentarai ()