Elonas Muskas paaiškino, kaip ne „Tesla“ vairuotojai galės naudotis „Supercharger“ įkrovimo tinklu  ()

Vienas iš didžiausių „Tesla“ automobilių privalumų - itin platus, greitas ir patogus „Supercharger“ įkrovimo stotelių tinklas. Tačiau „Tesla“ dar šiemet atvers „Supercharger“ tinklą ir tiems, kurie vairuoja kitų markių elektromobilius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Tesla“ ne kartą teigė, kad anksčiau ar vėliau „Supercharger“ tinklas bus atvertas visiems elektromobiliams. Taip, „Tesla“ taip praras vieną iš pagrindinių savo konkurencinių pranašumų. Tačiau tai taip pat leis uždirbti iš kitų elektromobilių. Be to, per šį laiką „Tesla“ sugebėjo įgyti kitų privalumų ir tapo labai madingu pasiturinčių žmonių pasirinkimu.

Tiesa, kai kurie „Tesla“ vairuotojai nėra tuo patenkinti. Jei „Tesla“ praras šią išskirtinę „Supercharger“ privilegiją, gali būti, kad naudotų „Tesla“ elektromobilių kaina kris. Be to, „Tesla“ savininkai pirko savo automobilius, kartais už juos mokėdami brangiau, manydami, kad su jais įgyja ir išskirtinę „Supercharger“ privilegiją. Kita vertus, ir užimtumas įkrovimo stotelėse bus didesnis.

Bet „Tesla“ jau apsisprendė. „Supercharger“ tinklas ne „Tesla“ elektromobilių vairuotojams bus atvertas dar šiemet. Ir viskas bus pakankamai paprasta, net jei ne taip paprasta, kaip vairuojant „Tesla“.

Elektromobilio vairuotojas turės parsisiųsti „Tesla“ programėlę ir prie jos prijungti kreditinę kortelę. Vairuotojas turės pažymėti, prie kurios „Supercharger“ stotelės sustojo, prijungti automobilį ir pasirinkti įkrovimo lygį. Per ketvirčio susitikimą Muskas tvirtino, kad viskas bus paprasta.

 

Kai kurios „Supercharger“ stotelės turi ypatingas „Tesla“ jungtis. Bet Muskas tvirtina, kad adapteriai bus prieinami visiems - kiekvienas vairuotojas galės tokį nusipirkti. Liko tik vienas klausimas - ar „Supercharger“ tinklas nebus perkrautas? Muskas teigia, kad bus pristatyti nauja mokėjimo struktūra, kurioje vairuotojai galės pasirinkti pigesnį ir lėtesnį įkrovimą - galbūt kainų skirtumas padės sumažinti tinklo apkrovas. Ir kaip į tai sureaguos kitų nepriklausomų stotelių valdytojai?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(4)
(1)
(3)

Komentarai ()