JAV prezidentas Joe Bidenas: kibernetinės atakos gali peraugti į tikrą ginkluotą konfliktą - šios šalys daro viską, kad sukeltų chaosą bei taptų didžiausia pasaulio galia  ()

Didelio masto kibernetinės atakos yra auganti grėsmė ne tik kompiuterių tinklams, įmonėms ir vyriausybinėms organizacijoms, bet ir pasaulinei taikai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV prezidentas Joe Bidenas susitikime su JAV Nacionalinės žvalgybos direktoriumi prakalbo apie augančią kibernetinių atakų grėsmę. Bideno teigimu, jau kurį laiką pastebima, kad kibernetinės atakos, įskaitant išpirkos reikalaujančią programinę įrangą, gali sukelti rimtų problemų ir realiame pasaulyje.  Tai iš tikrųjų nėra naujiena iš žvalgybos ekspertai pastebi stipriai suaktyvėjusius Rusijos, Kinijos ir Šiaurės Korėjos programišius. Dažnai jų taikinyje atsiduria ne valstybinės įstaigos, o korporacijos ar duomenų centrai.

Tačiau šįkart Bidenas pasakė šį tą įdomaus. Pasak jo, jei JAV įsitrauks į tikrą ginkluotą konfliktą, tikėtina, kad jis prasidės dėl kibernetinių atakų.

Šio mėnesio pradžioje Bidenas tai aptarė ir su Rusijos prezidentu Vladimiru Putinu. Rusijos vadovas buvo perspėtas, kad jei nesiims stipresnių priemonių stabdyti kibernetinėms atakoms, JAV turės atsakyti. Jis taip pat priminė, kad Rusija bando kištis į rinkimus JAV, skleidžia dezinformaciją ir taip pažeidžia JAV suverenitetą.

Tuo tarpu Kinija kaltinama dėl „Microsoft Exchange Server“ puolimo. Bidenas teigia, kad Kinija stengiasi tapti svarbiausia ekonomika ir didžiausia karine galia - tai stengiamasi pasiekti iki penktojo dešimtmečio vidurio. Ir todėl imasi bet kokių įmanomų priemonių, įskaitant kibernetines atakas.

 

Bidenas kartojo, kad JAV privalo išlikti technologijų priešakyje ir neleisti Rusijai ar Kinijai ją prisivyti.

Obama ir Trumpas taip pat kadaise kalbėjo apie galimybę į kibernetines atakas atsakyti ginklu. Ir panašu, kad tai nėra tik nuomonė ar tolimas žvilgsnis į ateitį. Tai yra planai ir pasiruošimas, nes dabar labiau nei bet kada anksčiau esame priklausomi nuo informacinių technologijų pajėgumų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(22)
(2)
(20)

Komentarai ()