JAV karinis jūrų laivynas pastatė laivą, atrodantį kaip Nojaus arka: neginkluotas ir tikriausiai niekada nepaliksiantis uosto – kam jis bus reikalingas?  ()

JAV karinis jūrų laivynas pastatė neįprasto dizaino laivą. Jis labiau primena Nojaus arką nei karinį laivą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vienas iš labiausiai neįprastų „laivų“ JAV kariniame jūrų laivyne plauks iš Misisipės valstijos (JAV) į Japoniją. „APL 67“, prisišvartavusi barža, suteikia būstą jūreiviams, kai jų pačių karo laivas laikinai yra negyvenamas. Barža yra neginkluota ir tikriausiai niekada nepaliks uosto.

Pilkai balta barža yra 81 m ilgio ir 21 m pločio, ir iškyla maždaug keturiais aukštais virš vandens. Plaukiojantis, iš esmės befunkcinis laivas jau lyginamas su Nojaus arka (tačiau Nojaus arka buvo žymiai didesnė – 160 m ilgio ir 26,5 m pločio). „Seapower“ teigimu, laive gali keliauti 74 pareigūnai ir 537 kitų darbuotojų personalas, o apgyvendinti vienu metu gali būti atitinkamai 56 ir 228 žmonės.

„VT Halter Marine“ Pascagoula mieste Misisipės valstijoje pastatė neginkluotą baržą, kuri yra pakeliui į San Diego karinę jūrų bazę ir galiausiai keliaus per Ramųjį vandenyną į „Fleet Activity Yokosuka“, septintojo laivyno namus.

Apie „APL 67“ galima galvoti, kaip apie plaukiojantį viešbutį. Šiame laive jūreiviai bus apgyvendinti laikinai, kol jų pačių karo laivas bus laikinai negyvenamas. Tai reiškia, kad nereikės ieškoti 300 viešbučio kambarių įgulai. Baržą taip pat galima nutempti į naują vietą, kad būtų įrengtos gyvenamosios patalpos.

 

Nors baržoje trūksta variklių, jutiklių ir ginklų, joje yra patalpų, kaip pvz., prausyklos, poilsio kambariai, skalbykla, biurai, kirpykla, treniruoklių centras ir medicininės pagalbos patalpa.

Karinis jūrų laivynas turi keletą tokių baržų visame pasaulyje, o „APL 67“ yra pirmoji iš keturių, teikiamų pagal sutartį su „VT Halter Marine“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(4)
(13)

Komentarai ()