Roma nebuvo pastatyta per dieną, bet per 1 dieną gali būti pastatytas 10 aukštų pastatas: ekonomiškas ir tvarus statinys atlaikys žemės drebėjimus bei taifūnus (Video)  (1)

2020 m. sausio mėn. Kinijoje išplitus COVID-19 sergančiųjų skaičiui, Kinijos vyriausybė į tai reagavo pastatydama specialią ligoninę vos per savaitę. 25 000 kv. metrų ligoninė pastatyta naudojant kai kuriuos surenkamus elementus, buvo laikoma inžinerijos stebuklu, susidūrus su ekstremalia sveikatos situacija. Dabar Kinijos statybos bendrovė perkelia greitą statybą į kitą lygį, beveik per vieną dieną pastatydama gyvenamąsias patalpas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Greitų statybų bendrovė „Broad Group“ yra privati ​​gamybos įmonė, įsikūrusi Hunano provincijoje. Nuo pat įkūrimo 1988 m. bendrovė daugiausia dėmesio skyrė oro kondicionavimui ir švaraus oro sistemoms.

2009 metais bendrovė teigė sukūrusi revoliucinę statybinę medžiagą, pavadintą „B-CORE“. Medžiaga pagaminta iš nerūdijančio plieno, todėl siūlomas modulinis, tvarus ir ekonomiškas pastatų gamybos būdas.

Pasak bendrovės, jos „B-CORE“ plokštė yra ypač lengvo svorio, tačiau itin tvirta, kaip ir korio plokštės, naudojamos erdvėlaiviuose.

„Plascore Honeycomb“ plokštės suteikia plokščią, standžią ir stabilią konstrukciją, skirtą naudoti kaip pagrindą metalui, stiklui, akmeniui ir kitiems dekoratyviniams paviršiams.

Kadangi „B-Core“ yra greitos statybos proceso pagrindas, bendrovė pradėjo gaminti surenkamas konstrukcijas, kurias būtų galima surinkti vietoje. Visa išankstinė gamyba atliekama griežtai: 12,19 m ilgio, 2,44 m pločio ir 3 m aukščio. Tai leidžia sulankstyti kiekvieną modulį į standartinio konteinerio formą ir gabenti sunkvežimiu ar laivu į bet kurią pasaulio vietą.

Nugabenus į statybų vietą, modulius tiesiog reikia išpakuoti ir susukti varžtais.

Kaip matyti iš vaizdo įrašo, vidinės pastato erdvės yra be kolonų ir yra su visais gerų gyvenamųjų patalpų komponentais, įskaitant didelius langus ir erdvius balkonus. Įdomu tai, kad šių jungiamųjų detalių pozicijas galima pakeisti net ir surinkus pastatą.

 

Pastato surinkimas su trimis kranais užtruko kiek daugiau nei 28 valandas, tačiau prireikė labai mažai darbo, nes visos grindys, sienos, elektros įranga buvo baigtos iš anksto. Kai vandentiekio ir elektros sistemos pradėjo veikti, pastatas tapo tiesiogine gyvenamąja erdve.

 

Bendrovė taip pat teigia, kad jos statybos technologija ir aukštos kokybės medžiagos daro pastatą iki 20 kartų efektyvesnį už įprastus pastatus, todėl jis yra ekonomiškesnis ir tvaresnis.

Pastatas yra atsparus žemės drebėjimams ir taifūnams, o šią koncepciją galima pritaikyti biurų patalpoms ir gyvenamiesiems pastatams, kurių aukštis yra iki 200 aukštų, teigia bendrovė.

Surenkamos konstrukcijos nėra nauja koncepcija. Ši koncepcija padėjo šalims atsistatyti po Antrojo pasaulinio karo. Dabar atrodo, kad tai sugrįžta kaip tvarus ir greitas pastatų statymo pasirinkimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(18)
(1)
(17)

Komentarai (1)