Kaip Sovietų Rusija ir Lenkija pasidalino Rytų Europą – į dviejų imperines ambicijas turinčių galių verpetą pateko ir jauna Lietuvos valstybė: padariniai matomi ir šiandien (Foto, Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

conjurer 2021-08-13 12:40
Žmogaus, kuris nebijo mirti, didžiausia baimė - vienas homoseksualo žvilgsnis.
Benediktas 2021-08-13 14:02
Vytautas perpasakoja Kremliaus propogandas, paspui numeta tinklapį su Rolando Paulausku. Jo, nafig demokratija, geriau, kaip Lukoshenka arba Putinas po 30metų - va šitie tai tikrai žino, yra kompetentingi, kur ir ką reikia pavogt, paspaust, atsikratyt.
Benediktas 2021-08-13 18:56
Vytuko idealogija veda į netoleracijos skatinimą (kitaip, apie tai nekalbėtų), kas nukrypsta nuo normos ir dar link ruso: du viename packas. 14 dienų nemokamai, bet be galimybės nutraukti sutartį
Talkatif 2021-08-13 19:06
Vokiečiai dar ilgai niekam jokių pretenzijų neturės. Vis dar jaučia kaltę dėl nacių. Net jaunoji jų karta. Seniausia imperija yra Kinija. Ir niekaip nuo senatvės nebyra. Ta senumo korta yra pasaka. Dar sena yra Turkija. Ir Rusija. Gal dar kažką praleidau. Po to tik JAV. O vat lenkai yra alkani. Su jais reiktų dylinti. Ką ir darome.
vytautas50 2021-08-13 20:09
Benediktas 2021-08-13 20:22
Aš tai uždrauščiau tuos LGBT paradus - va šitas dalykas, tai tikrai nereikalingas. Kažkas juos specialiai organizuoja, patiems gėjams jų tikrai nereikia. Jų prasmė - tik priešinti visuomenę. Jei esi kitoks, nei dauguma, nebūtina daryti paradų. Šiaip nieko neturiu prieš gėjus, bet paradų nereikia.
Talkatif 2021-08-14 19:19
Gal sumetam Vytautui ant kokio apsauginio diržo? Nes nu neramu, kad kas neuždrožtų senuko. Jis dar Kompiuterijos forume buvo 50. O tai buvo 15 metų atgal. Turbūt vis dar labai gražus, kad jį taip ir dabar medžioja. O kad vis dar tiki sovietiniais anekdotais ir nuoširdžiai kliedi jais visai ne į temą , tai tikrai labai naivus. Tokiu labai gražiu ir naiviu senuku tikrai užsinorės pasinaudot, koks Petras, vos tik užmatys. Prievartavimo problema tarp vyrų yra sunki. Nes retas išdrįsta pasiskųst. Psichologinė žala gili. Ir didžiausias skatinimas šitam kriminalui vykti yra tai, kad gėjai vis dar yra pogrindyje, smerkiami. Tai sudaro sąlygas siautėti visokiems smurtautojams, nes dėl gėdos pasiskųst, jie labai retai baudžiami.
Hmz 2021-08-14 23:33
Papasakok plačiau, iš kur sužinojai, kad "patiems gėjams jų tikrai nereikia" - pats sugalvojai ar koks išminčius paporino? Pvz man reikia, ir be vargo atvesiu už rankutės dar keletą gėjų, kuriems reikia. Kokio reikia skaičiaus norinčių, kad prisipažintum nusišnekėjęs?
AAA000 2021-08-15 00:09
china ------ siaip straipsnis apie geopolitines karines itakas. o susivedet i kazkokius ideologinius karus geju pagrindu... siaip geju kariuomenes yra neblogu pergaliu pasieke senovej ------ dar neivertinat tokio karinio faktoriaus - populiacijos kiekis. sakykim kinieciai savo populiacija maksimaliai apsaugojo labai primityviu karantinu. rusai is esmes padeje skersa ant populiacijos. amerikieciai kazkur per viduri. lietuviai gal ir noretu apsaugot populiacija bent amerikieciu lygmeniu - bet konservai padeje skersa, ivedineja kazkokias nesamones... grynai kaip rusai, zaloja tauta - tik techniskai kitaip... LDK laikais baltu/lietuviu su lenkais proporcija buvo mazdaug 1 prie 2. o jei laikyt baltarusius/gudus pusiau baltais gal net ir 2 prie 3. viska susiko viduramziu marai... mes pralosem savo geopolitine itaka per populiacijos praradima. o konservai cia vel viska sika... remt reiketu vaiku gamyba. teritorija tikrai islaikytu net ir 10 milijonu burnu nesunkiai. toliau del strategijos - tai manau vytautas net labai teisus - sveicariskas modelis but geriausias. bet populiacijos atstatymas vistiek svarbiau. o svarbiausia identitete siaip yra vartojamoji kalba. kinai kiek zinau ten turi vidiniu kalbiniu problemu del didumo - bet kol susisneka tarpusavy - cia jiems dar nera puliuojantis mazolis karine prasme. praradus kalbini savituma faktiskai galutinis ir nebegriztamas pralaimejimas... mes praradom ne tik populiacija bet ir prusus - faktiskai minimum trecdali baltu. kaliningradas/karaliaucius ir yra ta atlikus teritorija...
bmk1245 2021-08-15 00:43
Paradai ne problema, tegu sau paradinasi, nereikia kreipt dėmesio ir tiek. Vat kai jie, atsiprašant, sušika entertainmentą, tai jau kita šneka: abėcėliniai visiškai sudirbo Star Trek frančizę su Discovery ir Picard mėšlu, o kur dar Batwoman, Loki, ir t.t.
Benediktas 2021-08-15 18:58
Mano nuomone, būtent paradai ir yra problema. Jei ne jie, žmonės tiesiog žinotų, kad yra tokie gėjai. Vienas kitas prisipažintų kokiame straipsnyje ir viskas - daugiau tradicinės orientacijos žmonėms jie nesimatytų. Na koks darbe kolega gali būti, bet tai ir viskas - kaip jis nori taip gyvena lovos reikalus.
Hmz 2021-08-16 08:53
Ė, kalbočiau, aš vis dar laukiu atsakymo. Ar čia tokia strategija - pilstyti nesąmones ir nereaguoti, kai užduoda nepatogius klausimus?
Benediktas 2021-08-16 09:08
Nu blyn paprasta, jei aš esu gėjus ir jaučiu visuomenės spaudimą, man nepatogu prisipažinti, kad toks esu. Tai paradų darymas tikrai nepadidina tolerancijos tarp žmonių, kurie yra normalios orientacijos, o trikdo ir kelia didesnį pasipriešinimą. Čia pats iš savęs sakau, kaip jaučiu. Jei padarys 30, 50, 100 paradų - nuo to tolerancija nepadinėja, o gal net priešingai. Tolerancija didėja tik naujų kartų platėjančių pažiūrų - manau to ir pakanka. Kas kelia tolerancija? Tai buvimas savimi, kaip ir normalios orientacijos žmonės būna, jiems nereikia paradų, kad yra tokie, kokie yra. Kalbėjimas apie ne tolerancijos problemas soc tinkluose, žiniasklaidoje, gyvai su kolegomis, draugais. Klubų steigimas, kur galima pasimatyti, pabendrauti su tokios pat orientacijos zmonemis, pagvildenti problemas, atsiverti, pamatyti, kad nesi vienas. Bet ne paradai. Paradai yra bereikalingas šou, jie nieko nesprendžia. Taip, tie kurie pražygiuoja juo, jiems tampa smagiau, tą dieną, savaitę, kol šventės emocijos išlieka, bet tai tik dėl to. Jei tai būtų taikus, netriukšmingas, neiššaukiantis, nedemonstratyvus praėjimas Gedimino prospektu, tada ok. Bet jei garsi muzika, būgnai, šūkiai, iššaukianti elgsena, išvaizda - tada ne: tokiais paradais problemos neišspręs, o tik pagilins. Plius šiuos paradus rodydamos per padidinimo stiklą ir iškrepdamos faktus, pasinaudoja partijos ir jų atstovai, norėdami suskrauti poltinį kapitala, gauti daugiau balsų iš žmonių, kurie tos tolerancijos nejaučia - gaunasi atvirkščias rezultatas. LGBT 4 savaites per 4 metus pasidžiaukia parado emocijomis, o partijos, goepolitika nuodija likusių žmonių protus ir paskui laimi rinkimus. Į valdžią ateina visai ne tos partijos, kurių rinkėjai tolerantiški gėjams.
Hmz 2021-08-16 13:45
Aš, rodos, aiškiai klausiau - kiek tau reikia parodyti gėjų, kuriems reikia eitynių, kad tu prisipažintum nusišnekėjęs, esą "patiems gėjams jų tikrai nereikia". Reikia ar nereikia, sprendžia patys žmonės, o ne pašaliniai čiuvai. Pliurpimas prie kavutės su saviškiais socialinių-politinių problemų nesprendžia. Tam reikalingi vieši protesto renginiai, ir eitynės čia tiek pat veiksmingas būdas, kiek ir mitingai, parašų rinkimai, piketai, streikai ir kiti politinio veikimo būdai.
Benediktas 2021-08-16 13:55
Nu ok, suprantu, kad taip gėjai bando išspręsti savo teisines problemas, reiškia paradai nukreipti į vadžią, nes norisi turėti vaikų, santuokos įteisinimas, gal dar kažkas. Jei norima, parodyti, kad LGBT narių daug, tai galima susirinkti ir ramiai pražygiuoti su savo vėliavomis, nufilmuoti, parašyti straipsnius. Bet be apynuogių vyrų susikabinusių už rankučių, šūksnių, skambių lozungų. O, jei tokių paradų dar vienas tikslas paditinti toleranciją, tai blogas ėjimas, sakau iš savo pozicijos, kuri subjektyvi.
bmk1245 2021-08-16 14:48
Man tai įdomu, ar šiais paradais siekiama lygių teisių/galimybių (), t.y. būti lygesniais už lygius (kai "nuskriausta" grupė gauna preferencijų)...?
conjurer 2021-08-16 15:23
Tai gal ne paradai problema, o politikai, kurie rodo pirštu ir rėkia? Paskutinis paradas apie kurį girdėjau buvo tas, kuriame gražulis buvo nutemptas policijos. Tie politkai prirašo visokių "už šeimą" sloganų, kurie nieko nereiškia, ir nieko nekeičia. O jų klausantys prisirenka hiperbolizuotų istorijų iš kitų kurie šlykštisi gėjais. Va ir turim po to bandas laukinių marozų, sekančių paskui visokius gražulius ar palauskus, bandančius kontroliuoti kiekvieną gyvenimo aspektą pagal savo deliuzinį mąstymą.
Benediktas 2021-08-16 16:05
Ir politikai ir paradai. Sakyčiau LGBT turi mažai dialogo su visuomene, toks vaizdas, kad jie visko nori išsireikalauti per paradus. Atrodo, kad tai, kuo mes siejamės, tai tik ta pati valdžia, ir ta pati teritorija, kurioje esame. Pvz, sakyčiau, kad neįgalieji turi jau gana normalią toleranciją tarp žmonių, sutvarkyta ir infrastruktūra: šaligatviai, pandusai, rampos, mašinų stovėjimo vietos. Ar jie darė paradus, mitingus? Ne. Nereikėjo. Tiesiog papirko empatija, savanoriu, neabejingų zmoniu pastangomis buvo kalbama apie jų problemas nuoširdžia kalba televizijos laidose, susikure, kazkokios organizacijos, kuriems rupejo ginti jų interesus, buvo kalbama kalba, kurią galima suprasti kitiems. Tada atsiranda empatija ir pamažu priimami įstatymai, kurie reikalingi integruoti tokias mažumas. Mitingais, paradais gali išsimušti įstatymus iš valdžios, bet tolerancijos iš visuomnės neišsimuši. Kai taip yra, normalios orientacijos žmonėms nesinori ieškoti dialogo. Dialogo priimtina forma su normalios orientacijos visuomene, todėl dabar turi ieškoti LGBT, ne atvirkščiai. Nes taip, kaip pateikiama, visuomenė LGBT mato, kaip reikalaujančius, o ne nuoširdžiai prašančius.
sub 2021-08-16 16:55
Pradžiai, pandusai ir parkavimo vietos neįgaliems nėra tolerancija, čia visiškas absurdas, tai yra labiau integracija. Matyt tamsta nežinote tolerancijos apibrėžimo. Pradedent vaikais, baigiant suaugusiais, netolerancijos neįgaliesiems dar labai daug, gal pats tik įžeidimų negirdit arba dėmesio neatkreipiat. Antra, neįgalieji darė mitingus, 2017 metais 200 neįgalių žmonių susirinko prie seimo, kad atkreiptų dėmesį į save, bet to daug daro VŠI neįgaliūjų. Žmonės paradų nedaro. Trečia, dialogas su visuomene? Ypač su ta, kuri šiuo metu laiko save dauguma, t.y. šeimų maršininkai ir mitinguotojai prie seimo. Su šitais apskritai joks dialogas neįmanomas su debilų gauja. Dialogo priimtina forma su normalios orientacijos visuomene? Tai kad dalis tos visuomenės su normalia orientacija nėra patys normalūs, spręndžiant iš paskutinių įvykių, jie mažiau normalūs nei LGBT atstovai.
Benediktas 2021-08-16 17:47
Taip, bet tai manau labai maža dalis visuomenės, kurie susirinko prie seimo. Jų manau niekas netenkintų, apart Lietuvos išstojimas iš ES, NATO ir prijungimas prie Rusijos ir didesnis vargas bei skurdas, neteisybė - va tada būtų gerai. Dialogas su visuomene, tai turiu omenyje, kažkokie neutralūs, integraciniai renginiai, užsiėmimai. Na čia jau reikia fantazijos, kokia forma. Bet tai turi būti priimtina ir įdomu abiejoms pusėms. (ne tokius užsiėmimus turiu omenyje, kaip kažkas galėjo pagalvot). Kad ir žygius kažkokius rengti, kur pusė žmonių tradicinės oreintacijos, pusė netradicinės. Šachmatais žaisti. Piešti bendrus piešinius. Dainuoti kartu dainas. Tikrai atsirastų žmonių, kurie kartu norėtų padalyvauti. Tik reikia iškomunikuoti problemą, pasakyti ko siekiama. Kokį teigiamą poveikį teoriškai tai turėtų daryti visuomenei. Suirnkti atsiliepimus iš dalyvių po renginio ir dalį paviešinti, kurie sutinka. Duoti kažkokius atmintukus, kas dalyvavo. Va taip aš įsivaizduoju darbą link tolerancijos didinimo. Jei visą tą energiją, kurią skiria parado organizavimui skirtų tokiems dalykams, būtų daugiau naudos, mano nuomone. Ir tai neatrodytų, kaip protestas ar iššaukiančiai, visiškai netrikdytų kitų žmonių gyvenimo. O teisiniai dalykai turi būti derinami atstovų, kurie tai išmano. Diskutuoti su valdžia ir t.t. Šiaip su ES baze turbūt jau daug kas ateina ir nesakau, kad blogai. Tiesiog aš prieš paradus - jie daug kam kimba ir yra per daug paviršinis, blizgutinis dalykas - vien to nepakanka ir nesukuria įspūdžio, kad daroma būtent tai, kas geriausia.