Pasitikrinkite, kaip atrodo nauja užduotis „Regitros“ vairavimo egzamine ir kaip egzaminą išlaikyti (Video)  ()

Nuo šių metų spalio visi būsimi klevai laikydami vairavimo egzaminą privalės mokėti ne tik vadovautis kelio ženklais, egzaminuotojo nurodymais, gerai valdyti automobilį, bet ir įveikti dar vieną išbandymą, siekiant B kategorijos vairuotojo pažymėjimo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-08-14 Pasitikrinkite, kaip atrodo nauja užduotis „Regitros“ vairavimo egzamine ir kaip egzaminą išlaikyti (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Teisę vairuoti lengvąjį automobilį norintiems gauti „klevams“ teks įveikti taip vadinamą savarankiško vairavimo užduotį.

Ji reiškia, kad nurodyto kelionės tikslo link būsimi vairuotojai turės važiuoti vadovaudamiesi ne tuo, ką sako egzaminuotojas, o remdamiesi navigacijos nurodymais. Ši užduotis, tikina „Regitra“, vairavimo egzaminą dar labiau priartina prie važiavimo realiomis sąlygomis.

Tiesa, išsigandusius naujos užduotis „Regitra“ ramina: savarankiško vairavimo užduotis tikrai nebus pati pirmoji – būsimam vairuotojui bus leista susipažinti su automobiliu, pavažiuoti juo bent 10 minučių.

Prasidėjus savarankiško vairavimo užduočiai, būsimi vairuotojai be egzaminuotojo patarimų ir nurodymų turės važiuoti 10-15 minučių. Pabrėžiama, kad tai nereiškia, jog egzaminuojami vairuotojai gali pamiršti viską, kas aplink – privaloma ir laikytis Kelių eismo taisyklių (KET), ir stebėti aplinką bei kitus eismo dalyvius.

Šioje užduotyje, akcentuoja „Regitra“, svarbu ne nuvykti į konkretų tašką, bet nepažeisti KET. Taigi, net vairuotojui nukrypus nuo to, ką rodo navigacija, egzaminas nebus neišlaikytas. Tokiu atveju navigacija perskaičiuoja maršrutą ir važiuoti reikia toliau.

 

Nauja užduotis egzamino neprailgina – vairavimo išbandymas trunka iki 50 minučių. Be to, egzaminuotojas gali paprašyti ir atlikti specialųjį manevrą, tai yra, pastatyti automobilį laisvoje stovėjimo vietoje ir pan.

Kaip atrodo savarankiško važiavimo užduotis, galite pamatyti vaizdo įraše žemiau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
Autoriai: Dina Sergijenko
(5)
(3)
(2)

Komentarai ()