Pamatykite, kaip atrodytų jūsų pamėgtos interneto svetainės 90-aisiais (Foto)  (11)

Technologijos į priekį žengia septynmyliais žingsniais. Daugelis jūsų tikriausiai su nostalgija prisimena 90-ųjų pramogas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

90-aisiais visi iš proto ėjo dėl „Tamagotchio“, o mobiliajame telefone žaidėme populiariausią to meto žaidimą „Snake“.

Kone prieš 30 metų mes nieko nežinojome apie socialinius tinklus, o tinklaraščiai atsirado tik aptariamo dešimtmečio pabaigoje.

O ar susimąstėte, kaip jūsų pamėgtos interneto svetainės atrodytų 90-ųjų stiliumi?

„Zyro“ specialistai siūlo pažvelgti, kaip atrodytų aštuonių populiarių internetinių puslapių variantai pagal 90-ųjų tendencijas.

„Twitter“

„Twitter“ debiutavo 2006 m. Tuo metu jis turėjo tą ankstyvo amžiaus atmosferą: mėlynas fonas, siauras teksto blokas viduryje ir „Twitter“ užrašas viršuje didelėmis burbulinėmis raidėmis. Bet jei jis būtų debiutavęs dar anksčiau? „Twitter“ 90-aisiais atrodytų maždaug taip:

 

„YouTube“

Nuo tada, kai „YouTube“ debiutavo 2005 m., jis tapo labai populiaria skaitmenine vaizdo saugykla. 90-aisiais  „YouTube“ talpintų tūkstančius (ne milijonus) vaizdo įrašų, ir atrodytų maždaug taip:

„Facebook“

„Facebook“ yra bene populiariausias socialinis tinklas, o debiutavo jis 2004 m. Jeigu jis būtų pasirodęs dešimtmečiu anksčiau, neabejotinai atrodytų kitaip:

„Spotify“

„Spotify“ debiutavo 2006 m. Jeigu šis įrankis būtų pasirodęs anksčiau, neabejotinai  būtų buvęs panašus į senąjį „Winamp“ grotuvą.

„Twitch“

 

„Twitch“ vaizdo transliavimo platforma debiutavo ne taip jau seniai – 2011 m. ir populiarėja dėl tiesioginio vaizdo žaidimų transliacijų. Šiomis dienomis kalbame apie „Fortnite“, „Minecraft“ ir „Counter-Strike“. Bet kaip tai atrodytų 90-aisias, kai šių žaidimų nebuvo?

Tikriausiai maždaug taip: daugybė plokščios 2D grafikos ir lenktynių žaidimų. Daug lenktynių žaidimų.

„Airbnb“

Kai trumpalaikės nuomos platforma „Airbnb“ pirmą kartą pasirodė 2006 m., ji vadinosi „AirBed & Breakfast“ ir viskas buvo rausvos, mėlynos ir violetinės spalvos. Taigi, kai mes iš naujo įsivaizduojame, kaip tai atrodytų 90-aisiais... Na, ji būtų labai panaši į pirmąją savo versiją.

„Disney+“

Platforma, skirta vaikams, debiutavo vos prieš dvejus metus. Kalbant apie dizainą, svetainė pasižymėtų burbuliuotomis ir suapvalintomis raidėmis bei klasikiniu „Disney“ auksu.

 

Įdomus faktas: ar žinojote, kad metai tarp 1989 ir 1999 vadinami „Disney“ renesansu?

„WhatsApp“

90-aisiais bendrauti su draugais internetu nebuvo taip paprasta kaip šiandien. „WhatsApp“ tada tikrai būtų pravertęs. Čia galėtumėte įrašyti ir siųsti MP3 žinutes, dalintis nuotraukomis, gif ir siųsti šypsenėles!

Technologijos nuėjo ilgą kelią. Skirtumai milžiniški ir tai verčia susimąstyti: kaip viskas atrodys dar po 25 metų?

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(4)
(15)

Komentarai (11)