Vaizdas, kurį būtina pamatyti: „Boston Dynamics“ robotas pademonstravo sudėtingiausius parkūro sugebėjimus - įspūdingi triukai, bet ne viskas taip paprasta, kaip atrodo iš pradžių (Video)  ()

Nauji „Boston Dynamics“ vaizdo įrašai pristato garsųjį „Atlas“ robotą, atliekantį sudėtingiausius iki šiol matytus parkūro triukus (pranc. parkour – distancija, kliūčių ruožas). Vaizdo įrašai taip pat atskleidžia šios novatoriškos robotų kompanijos užkulisius.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nuo šokių iki bėgiojimo per gulinčius rąstus – sparti „Boston Dynamics“ roboto „Atlas“ evoliucija pastaraisiais metais buvo neįtikėtina.

Šie dažni trumpi vaizdo įrašai yra įspūdingi, tačiau dažnai mes nepamatome detalių. Dabar bendrovė siūlo pažvelgti į užkulisius: kaip kompanija kuria savo robotus ir kodėl parkūras yra naudinga sportinė veikla mokyti humanoidinius robotus.

Naujame vaizdo įraše matome „Atlas“ robotų porą, atliekančią daugybę sudėtingų parkūro veiksmų. Skirtingai nuo ankstesnių vaizdo įrašų, kuriuose daugiausia dėmesio buvo skiriama atskiriems akrobatiniams judesiams, šis vaizdo įrašas parodo robotų gebėjimą naviguoti įvairiuose dinamiškuose iššūkiuose.

„Tai iš tikrųjų yra elgesio kūrimas pagal roboto galimybių ribas ir jų visų bendradarbiavimas lanksčioje valdymo sistemoje“, – aiškina Scottas Kuindersma, „Atlas“ projekto vadovas.

Papildomas vaizdo įrašas nukelia į užkulisius ir atskleidžia tai, kaip gaminami šie vaizdo įrašai. Vaizdo įraše parodomos kelios „Atlas“ nesėkmės, primenančios mums darbą, kurio reikia, kad šie robotai atliktų nepaprastus žygdarbius, parodytus ankstesniuose vaizdo įrašuose.

Vaizdo įrašas taip pat padeda atsakyti į klausimą, dažnai užduodamą „Boston Dynamics“. Koks yra šio darbo galutinis tikslas?

 

„Darbas, kurį darome dabar, manau, yra tik pamatų kūrimas“, – sako Kuindersma. „Mes kuriame pagrindines galimybes, kurių, mūsų manymu, prireiks bet kokiam naudingam robotui, ir tai darydami mes iš tikrųjų apibrėžiame kitus iššūkius, su kuriais dirbsime ateinančius dvejus ar penkerius metus“.

 

„Atlas“ vis dar iš esmės yra mokslinių tyrimų ir plėtros projektas ir nėra jokių nuorodų, kad „Atlas“ būtų kuriamas siekiant tiesioginių komercinių rezultatų. Projektas daro platesnes inžinerines įžvalgas, kurios gali padėti pasiekti kai kuriuos kitus „Boston Dynamics“, labiau komerciškai pagrįstus, rezultatus.

Praėjusiais metais bendrovė pagaliau pagamino pirmąjį komercinį robotinį produktą. „Spot“, į šunį panašus robotas, kainuoja apie 75 000 JAV dolerių. Visai neseniai „Boston Dynamics“ pristatė robotą, specialiai sukurtą sandėlio darbams, pavadintą „Stretch“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(1)
(27)

Komentarai ()

Susijusios žymos: