Susipažinkite su „Dark Eagle“ – naujausiu JAV armijos hipergarsiniu ginklu: galės smogti net Kinijai (Video)  (4)

JAV kariuomenė savo naujausią sausumos hipergarsinę ginklų sistemą pavadino „Dark Eagle“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-08-31 Susipažinkite su „Dark Eagle“ – naujausiu JAV armijos hipergarsiniu ginklu: galės smogti net Kinijai (Video)  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarnyba yra įsitikinusi, kad ginklas bus pradėtas naudoti 2023 m. Kai tai įvyks, „Dark Eagle“ suteiks Pentagonui sausumos tolimojo nuotolio pajėgumus, apimančius Azijos sritį, ir galės smogti giliai į Kinijos širdį, viršydamas 5 machų greitį.

Sukurtas kartu su kariniu jūrų laivynu, „Dark Eagle“ sujungia „Common-Hypersonic Glide Body“ (C-HGB) ir didelį raketų startinį greitintuvą (angl. booster). Pastarasis pagreitina „Dark Eagle“ iki itin didelio greičio, daugiau nei 5 machų.

Štai 2020 m. kovo mėn. testas, įvykęs Havajuose:

Kai startiniame greitintuve baigsis degalai, C-HGB grįš atgal į Žemę, pajudėdamas link savo tikslo su sprogstamuoju užtaisu. Didelis „Dark Eagle“ greitis leidžia pasiekti trumpalaikius taikinius, o taip pat yra nepasiekiamas priešo oro gynybai. Raketos nuotolis yra 2773 km, todėl ji gali pataikyti į taikinius visoje Pietų Kinijos jūroje ir net giliai į Kinijos vidų iš paleidimo vietų Filipinuose, Vietname ir Japonijoje.

 

JAV armija dislokuos „Dark Eagle“ artilerijos baterijoje po aštuonias raketas. Tai sudarys keturios sunkvežimiais gabenamos transporterių ir paleidimo mašinos su dviem raketomis, taip pat operacijų centras. „C-130J Super Hercules“ transporteris iškraus baterijas, kad galėtų pasiekti aerodromus arčiau mūšio zonos.

JAV karinis jūrų laivynas jūroje dislokuoja savo „Dark Eagle“ versiją. Raketos keliaus į naujus Virdžinijos klasės povandeninius laivus ir „Zumwalt“ klasės naikintojus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(60)
(5)
(55)

Komentarai (4)