Plytų bokštų baterijas žadanti energijos kompanija pritraukė 100 milijonų dolerių investicijų - šie bokštai sprendžia labai didelę atsinaujinančios energijos problemą (Video)  (54)

Šveicarijos ir Kalifornijos kompanija „Energy Vault“ naujame investicijų raunde surinko net 100 milijonų dolerių. Šios atsinaujinančios energijos kompanijos vizija - plytų bokštas, saugantis nemažai energijos.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2021-09-01 Plytų bokštų baterijas žadanti energijos kompanija pritraukė 100 milijonų dolerių investicijų - šie bokštai sprendžia labai didelę atsinaujinančios energijos problemą (Video)  (54)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Energy Vault“ ketina pritrauktus pinigus panaudoti plytų bokštų statyboms JAV, Artimuosiuose Rytuose, Europoje ir Australijoje. Šie 35 aukštų pastatams prilygstantys bokštai netruks paplisti, nes jie turėtų būti statomi pakankamai lengvai. Be to, jie sprendžia labai didelę problemą, su kuria susiduria atsinaujinančios energijos vystytojai.

Tai - kinetinė baterija. Kaip žinote, vėjas nepučia ir saulė nešviečia pagal pageidavimą. Kitaip tariant, atsinaujinančios energijos jėgainės daugiausiai energijos pagamina ne tada, kai energijos poreikis yra didžiausias. Inžinieriai įvairiose šalyse įnirtingai sprendžia galvosūkį, ką daryti su ta pertekline energija. Ją būtina išsaugoti, norint sumažinti atsinaujinančios energijos kaštus. Ličio jonų baterijų sistemos būtų nebloga išeitis, bet jos sensta, nėra visiškai saugios ir yra labai brangios. Vandenilio gamyba irgi būtų geras sprendimas, bet kartais mums reikia ne kuro, o tiesiog elektros. Ir čia mums gali padėti „Energy Vault“ idėja.

„Energy Vault“ bokštai surenka perteklinę elektros energiją ir ją atiduoda, kai energijos poreikis yra didesnis už pasiūlą. Tai vyksta labai paprastai - kaupiant energiją kranai aukštyn kelia plytas. Kai energijos reikia tinklui, plytos leidžiamos žemyn ir tuo pačiu suka generatorius. Paprasta? Taip, bet kartu ir efektyvu.

 

Tokie bokštai leistų geriau išnaudoti atsinaujinančios energijos potencialą. Be to, plytos nesensta, nedega ir nesidėvi, todėl tai - ilgaamžis sprendimas. Galiausiai, kadangi tokioje sistemoje nėra brangių retų metalų, ji gali būti pakankamai pigi. Plytas galima gaminti vietoje - nereikia transportuoti sunkių ir brangių komponentų į tolimas šalis. Investuotojų pasitikėjimas šia technologija rodo, kad ji turi ateitį.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(38)
(3)
(35)

Komentarai (54)