JAV pirmą kartą išbandė iš Izraelio įsigytą „Iron Dome“ gynybos sistemą: gamintojas taip pat siūlo dvi kitas „Geležinio kupolo“ versijas (Foto, Video)  ()

JAV iš Izraelio įsigijo „Iron Dome“ gynybos sistemą ir jau pradėjo realius bandymus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Izraelio gynybos pajėgos (IDF) remiasi vadinamuoju „Geležiniu kupolu“ („Iron Dome“) – oro gynybos sistema, kuri naudojama perimti ir neutralizuoti kovotojų grupuotės „Hamas“ iš Vakarų Kranto ir Gazos į Izraelį paleidžiamas raketas.

JAV kariuomenė dar 2019 m. rugpjūčio mėn. nutarė iš Izraelio įsigyti dvi tokias raketų paleidimo baterijas. Pirmoji jų buvo pristatyta 2020 m. rugsėjo mėn.

 

Remiantis JAV kariuomenės pranešimu spaudai, baigusi reikiamus testus ir operatorių mokymus, JAV armija atliko tiesioginės ugnies bandymą.

Oro gynybos sistemą sukūrė Izraelio kompanija „Rafael Advanced Defense Systems“.

„Geležinis kupolas“ susideda iš trijų pagrindinių komponentų: aptikimo ir sekimo radaro „EL/M-2084“, mūšio valdymo ir ginklų valdymo (BMC) bei raketų paleidimo baterijos.

 

Bendrovė tvirtina, kad ši sistema gali atremti raketas, artilerijos sviedinius ir minosvaidžius, sparnuotąsias raketas, itin tikslias raketas (PGM), nepilotuojamus orlaivius (UAV) ir kitas oro grėsmes.

Turėdamas 2000 perimtų kovų patirties ir 90 procentų sėkmės rodiklį, „Geležinis kupolas“ gali tarnauti kaip perėmimo sistema daugiasluoksnėje oro gynybos sistemoje arba net kaip atskira sistema.

Tiesioginės ugnies bandymas buvo atliktas „White Sands“ raketų poligone ir jame dalyvavo apmokyti ADA bataliono kariai.

Bandymo metu ADA kariai sėkmingai numušė aštuonis sparnuotųjų raketų taikinius.

Be šios versijos, tiekiamos JAV armijai, „Rafael Advanced Defense Systems“ taip pat siūlo dvi kitas „Geležinio kupolo“ versijas.

„I-DOME“ yra mobilioji versija, kurioje visi sistemos komponentai supakuojami į vieną sunkvežimį, todėl tai yra universali karinio, pramoninio ir administracinio turto apsaugos sistema. Siekdama išplėsti panašias galimybes jūroje, bendrovė siūlo „C-DOME“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(14)
(0)
(14)

Komentarai ()