To dar nesate matę! Štai kaip vienu metu nugriaunami 15 dangoraižių: 154 mln. dolerių vertės turtas sunaikintas vos per 45 sekundes (Video)  ()

Inžinieriai mėgsta vartoti terminą „grįžti prie piešimo lentos“ (angl. going back to the drawing board). Tai reiškia, kad reikia iš naujo apgalvoti savo idėjas, spręsti esamo projekto problemas ir pradėti iš naujo. Tačiau kai jūsų dabartinis projektas yra tik pusiau baigtas dangoraižis, galite pasinaudoti sprogmenų galia ir atversti švarų lapą, prieš pradėdami įgyvendinti naujas idėjas. Vaizdo įraše užfiksuota, kaip Kinijos pietvakariuose vienu metu susprogdinama 15 pastatų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Remiantis „Taiwan News“, šie pastatai buvo nebaigto „Liyang Star City“ II etapo projekto dalis. Šis projektas, pradėtas 2011 m., dažnai buvo nutraukiamas ir keitė savininkus vieną po kito.

Net įsikišus vyriausybei, projektas buvo atnaujintas tik praėjusių metų pabaigoje, kai nekilnojamojo turto bendrovė už 979 mln. juanių (154 mln. JAV dolerių) mokestį nusipirko teises į turtą.

Vietos žiniasklaida pranešė, kad nekilnojamojo turto bendrovė nustatė, jog statybos darbų vėlavimas reiškia, kad projektas negali patenkinti dabartinių rinkos poreikių.

Be to, pastato pamatai buvo veikiami lietaus vandens ir jų nebuvo galima remontuoti. Taigi buvo priimtas sprendimas nugriauti pastatus naudojant sprogmenis, nes tai būtų efektyviausias metodas.

 

Sprogimo zona apėmė maždaug 500 000 kv. metrų plotą. Tai yra didžiausias pastatų griovimas vienoje vietoje Kinijoje, o dėl sprogimo buvo evakuota apie 2000 namų ūkių. 15-oje bokštų pažymėta 85 000 sprogimo vietų, kur buvo padėta 4,6 tonos sprogmenų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(2)
(35)

Komentarai ()