Rekordinės automobilių stovėjimo aikštelės, kurias turite pamatyti: tai tikri inžinerijos stebuklai (Video)  (2)

Kas sakė, kad automobilių stovėjimo aikštelėse turi būti nuobodu?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pripažinkime. Dauguma automobilių stovėjimo aikštelių yra gana nuobodžios. Tai tiesiog tuščios vietos, kur paliekate automobilį ir, kai baigsite reikalus, atvyksite jo pasiimti. Tačiau ne visos automobilių stovėjimo aikštelės yra vienodos. Kai kurios automobilių stovėjimo aikštelės iš tikrųjų yra inžinerijos stebuklai.

Pavyzdžiui, „Autostadt“ automobilių bokštas Vokietijoje yra greičiausia pasaulyje automatinė parkavimo sistema. Automobiliai į bokšto viršūnę keliami rekordiniu 2 m/s greičiu.

Danijos automobilių stovėjimo aikštelėje „Dokk1“, per visą jos egzistavimo laiką, pastatyta jau daugiau nei 1 mln. automobilių. Iš viso joje vienu metu gali tilpti 972 transporto priemonės, todėl tai yra didžiausia Europoje automatinė automobilių stovėjimo aikštelė.

„Hamilton Scotts“ Singapūre yra „automobilių stovėjimo aikštelė danguje“. Automobiliai kyla besisukančia platforma ir iš lifto šachtos nukeliauja tiesiai į žmonių gyvenamuosius plotus.

 

Ar sužadinome jūsų smalsumą? Šiame vaizdo įraše pamatysite įdomiausias ir neįprasčiausias automobilių stovėjimo aikšteles pasaulyje:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(1)
(26)

Komentarai (2)