Bjauriojo ančiuko išvaizda gali būti apgaulinga: „Northrop Grumman“ orlaivis su anties nosimi išbandė patobulintas karo sistemas, skirtas F-16 naikintuvams  ()

Visi gerai žinote bjauriojo ančiuko istoriją. Na, tai štai – čia yra inžinerinis bjauriojo ančiuko atitikmuo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Aviacijos, kosmoso ir karinės pramonės kompanija „Northrop Grumman“ turi du „Bombardier CRJ700“ lėktuvus, kurie neatrodo kaip įprasti lėktuvai.

Nepaisant keistos išvaizdos, šie lėktuvai yra puikūs naujos kartos elektroninio karo (angl. Next Generation Electronic Warfare, NGEW) testavimo aparatai, rašoma bendrovės pranešime spaudai.

Du lėktuvai, turintys JAV civilinės registracijos kodus N804X ir N805X, buvo sukurti daugiau nei prieš dešimtmetį ir buvo naudojami kaip pakaitinės platformos sistemoms ir ginklams, kuriuos „Northrop Grumman“ sukūrė per daugelį metų, išbandyti, pranešė „The Drive“.

 

Neseniai jie tarnavo kaip NGEW ir SABR (angl. AN/APG-83 Scalable Agile Bear Radar, SABR) bandomosios platformos ir netgi pademonstravo jų sąveiką realioje aplinkoje. Pratybų metu Volk lauko kovos pasirengimo mokymo centras sukūrė didelio tankio radijo dažnio aplinką, imituojančią beveik lygiavertę elektromagnetinio spektro aplinką.

APG-83 SABR leidžia F-16 aptikti, sekti ir nustatyti daugybę taikinių. Jame taip pat yra bet kokiomis oro sąlygomis didelės skiriamosios gebos sintetinės diafragmos radaro atvaizdavimas, kuris pilotams suteikia didelį paviršiaus vaizdą, leidžiantį tiksliai nustatyti taikinį ir smūgiuoti. NGEW naudoja atviras sistemas, ypač plačiajuosčio ryšio architektūrą, kad galėtų kovoti su šiuolaikinėmis grėsmėmis.

 

Pratybų metu abi sistemos pademonstravo daugiafunkcinę sąveiką. SABR sėkmingai aptiko kelis oro ir sausumos taikinius, o NGEW nustatė išplėstines grėsmes ir jas nugalėjo, panaudodama pažangias technologijas. Gavus visus patvirtinimus, nuo kitos vasaros F-16 bus įrengta NGEW sistema.

Jamesas Conroy, „Northrop Grumman“ navigacijos, taikinių ir išgyvenamumo viceprezidentas, sakė: „Radijo dažnių spektrui vis labiau tampant ginčų objektu, šis kritinis pajėgumų rinkinys palaikys F-16 daugelį metų“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(2)
(5)

Komentarai ()