Nauji įstatymai Anglijoje pakeis namų statybos taisykles - to reikėtų ir pas mus?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Benediktas 2021-09-13 18:11
Žinomą, visose šalyse reikės tokių įstatymų. Lietuviai aišku dar nepasirengę tokiems dalykams.
AAA000 2021-09-13 18:42
geras istatymas. bet dar geresnis butu minimalaus elektros ivado standartizacija iki kokio maksimalaus talpumo B klases elektromobilio ikrovimo per. sakykim 8 valandas.
kestutisz 2021-09-13 23:09
Žinoma ne, nes tai eilinis politikierių dirbtinai sukeltos problemos perkėlimas ant žmonių. Prilyginčiau prievolei laikyti 500ltr bačką dyzelio - nu gal valstybė kažkuruo momentu susipjaus su arabais tai na tegu buferį laiko patys piliečiai.
Benediktas 2021-09-14 06:52
Ok. O kaip tu siūlai daryti? Neįvesti reikalavimų, kad kiekvienas, kuriam reikia, po namo nusipirkimo kastų griovį ir vestųsi elektros liniją? Juk po 10-20 metų praktiškai visiems reikės to krovimo. Tai kodėl to nepadarius tvarkingai iš anksto. Parduodant namą, tai irgi bus privalumas. Aišku per naktį galima pakrauti ir iš paprastos rozetės. Juolab, kad visos baterijos dauguma tikrai neišvažinės per dieną.
kestutisz 2021-09-14 09:05
Kaip ir visada - geriau nedaryti nieko, nei taip. Dabar realiai valstybė sukūrė problemą (uždrausim VDV!), tegu pati ir sumoka dabar už tą papildomą "privalumą". Pvz jei nenori įrengti už savo pinigus - gauni "valdišką", su apskaita, ten papildomu procentuku už tą paslaugą etc. Aišku čia tuščias straipsis, neminima kokio lygio ta stotelė turės būti tai labai nėra ir apie ką kapotis čia.
AAA000 2021-09-14 09:36
nevisai valstybe sukure. sita tarsos problema sukure pertankintas bezdzioniu gyvenimo budas. kai bezdziones susipiete miestuose ir viska apsyko. naturalus apsivalymo procesai nebespeja. tarsa kaupiasi. ir bezdziones nepatenkintos. valstybes kalte tik tame - kad del situ pertankintu bezdzioniu spaudimo priima neadekvacius draudimus. svarbu ne rozete. svarbu monopolinio tinklo adekvati paslauga vartotojui. nes pertankintos bezdziones nenori moket uz savo tarsa. o cia sakyciau toks gana neblogas kompromisinis sprendimas. gal dar net negalutinis variantas - pas anglus ten nebloga energetine politika. as aplamai papildyciau dar toki istatyma privalomaja kokia nors dvigubo parkavimosi vieta - su kokiais nors bonusais savininkui is valstybes/elektros tinklu - jei sakykim viena is ju vieso naudojimo. prie tos ikrovos tasko vietos kad galetu kiti jungtis. del rozetes ismanumo - cia perteklinis reikalavimas. ismanuma jau turetu kompensuot elektros tinklu monopolis - per visokius VAIP mokescius. nu dar ziurint koks "ismanumas" - cia kalbu apie balansavima.
HardAxe 2021-09-14 09:56
taip kaip su saulės panelėm. Kompensacijos tiem, kas įsiveda krovimo stotelę, kurios kasmet mažėja.
kestutisz 2021-09-14 10:06
Jei gerai įsivaizduoju tipinį anglišką "namą" - baisų kišeninį kotedžiuką tokio pat baisumo eilėj tai ir su ta viena parkavimo vieta yra prastai :)
peeplt 2021-09-14 10:44
Gal straipsnis ne visai tikslus. Suprantu naujiems namams gali pareikalauti įsivesti atitinkamus įvadus kad būtų galimybė įsirengti įkrovimo stoteles. Taip pat naujų rajonų vystytojams reikalavimas užtikrinti atitinkamą trasos galią, kad žmonės galėtų krautis automobilius. Bet nafik man statytis stotelę, kai aš net neturiu tam poreikio. Ir po dešimt metų kai atsiras poreikis pasirodys kad mano stotelė jau nebeatitinka standarto.
Benediktas 2021-09-14 13:57
Tai taip ir parašyta, kad naujiems. Pvz. tu dabar nori statytis namą, padarai projektą ir jo nepriduosi, negausi statybos leidimo, kol neturėsi įvado atvedimo sprendinių, parašų su konkrečia vieta, galingumu. Ir nepriduosi namo įteisinimui, kol neras pas tave tos stotelės.
conjurer 2021-09-14 14:05
Na ta stotelė yra tiesiog specifinė rozetė, gal koks transformatorius prieš. Keičiama. O gerą įvadą sunkiau atsivesti, kai namas pastatytas. Nesigilinau, bet tikiuosi privačiame name nereikia paruošti įrangos visiems elektromobiliams. Be to tikiuosi nuotekio relės irgi būtinos.
AAA000 2021-09-14 21:05
ten tankiai gyvenama salis. jie maziau masinuoti nei mes - nes jiem toli kaip mum nereikia vazinet, kad kebaba nusipirkt. tai ir turi po viena vieta prie namo. arba taksais - nuoma vazineja. ten tas isvystyta. bet ju tautine savimone - kotedzas yra minimumas geroves. tipinis ju kotedzas 2 aukstu. 2 aukstas paprastai nuomoja (1-2 buteliai) ir gyvena is pajamu savininkas. ir deda visiskai ant ten kazkokio darbo ir pan. kotedzai sustatomi eilemis arba tokiais ratais. ir buna vidine erdve uz kotedzio muru = koks nors baseinas ar siaip aikstynas, su vidiniais priejimais. visiem po lygiai. is isores tu ten nepateksi - uzrakinta viskas. tik vietiniai. tu tematai tik fasadine-viesaja puse. bet buxalina jie toje vidineje puseje o pigus kotedzai - kur sito neturi. tada buxalina baruose. Lietuvoje kur tipiniai daugiabuciai yra anglo isivaizdavimu - kazkokie bustai-skyles socialiniams negrams ir panasiems... tokius jie griauna... arba padega bet kurio anglo NATURALUS ispudis atvaziavus i LT - pateko i afrika... nes kai mato pvz is lektuvo tuos sovietinius daugiabuciu rajonus - pirmas ispudis - o kur "normalus, normaliu europieciu" bustai? taip kad sita istatyma reikia vertint per ju suvokima irgi. mum kai kurie aspektai kitaip atrodo, nes pas mus per daug populiacijoje bomzininku daugiabuciuose.
immortallt 2021-09-15 20:16
Komentuojat absoliučiai pro šalį. Pirma UK neleidžiama sugalvojus statytis sau namą, kokį nori, ant savo sklypo. Pirmiausia, tuščio sklypo vienam namui tau net nepavyks nusipirkti. Statai iškart kvartalais. Yra tik eksperimentiniai kvartalai, kur leidžia ūkio būdu pasistatyti. Antra, pravesti ar 5kW įvado galią ar 22 kW kainos skirtumas bus max 10%, nes didžioji dalis darbų kainos - žemės darbai.