Įspūdingiausi pasaulio liftai: besisukantys, esantys akvariume ir veikiantys ant uolų – verta bent pamatyti (Video)  ()

Liftai yra visur ir mes beveik negalvojame apie juos. Mes juos naudojame norėdami patekti į tam tikras vietas ir dažnai nesuvokiame, kokie inžinerijos stebuklai jie gali būti. Tačiau ne visi liftai yra vienodi. Kai kurie liftai netgi yra rekordiniai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Škotijoje veikia įspūdingas laivų keltuvas „Falkirk Wheel“. Besisukantis laivų keltuvas jungia Forto ir Klaido kanalą su Sąjungos kanalu. 35 metrų konstrukcija atidaryta 2002 m. „Falkirk Wheel“ yra vienintelis besisukantis keltuvas pasaulyje.

Kinijoje veikia „Bailong“ liftas, kuris yra aukščiausias ir greičiausias pasaulyje lauko keltuvas. Pakilti į šios nuostabios 326 metrų konstrukcijos viršūnę užtrunka vos 90 sekundžių. 2015 m. liepos 15 d. liftas buvo oficialiai pripažintas Gineso rekordų knygoje kaip aukščiausiai pasaulyje kylantis lauko liftas.

„AquaDom“ Berlyne yra 25 metrų aukščio cilindro formos stiklo akvariumas su įmontuotu skaidriu liftu. Jis yra „Radisson Blu“ viešbučio viduje. Tai didžiausias cilindrinis akvariumas pasaulyje.

„Gateway Arch“ yra įspūdingas paminklas Sent Luise, Misūrio valstijoje, JAV. Nerūdijančio plieno konstrukcija yra arkos formos ir tai aukščiausia pasaulyje arka. Kai kurių šaltinių teigimu, tai yra aukščiausias žmogaus sukurtas paminklas Vakarų pusrutulyje.

 

Tai itin turistų lankoma vieta. Liftu per 4 minutes pakilsite į 192 metrų aukštį ir galėsite pasigrožėti Misūrio panorama.

Stokholme veikia „Skyview“ liftas, keliantis lankytojus į „Avicii“ arenos viršūnę. Iš ten lankytojai gali pasigrožėti Stokholmo panorama. 2 stiklininiai burbulo formos liftai kelia lankytojus į 130 metrų aukštį.

Šveicarijoje yra „Hammetschwand“ liftas. Pastatytas viešbučių ir geležinkelių verslininko Franzo Josefo Bucherio, jis buvo pirmasis tokio tipo Šveicarijoje, kai pirmą kartą buvo atidarytas 1905 m.

 

Liftas keleivius iki Hammetschwand viršukalnės per minutę iškelia į 153 metrų aukštį. Viršutinėje Hammetschwand stotelėje (1132 metrai virš jūros lygio) atsiveria panoraminiai ežero ir Alpių vaizdai. Tai aukščiausias lauke esantis liftas Europoje.

Kaip atrodo įspūdingiausi pasaulio liftai, galite pamatyti žemiau esančiame vaizdo įraše:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(27)
(2)
(25)

Komentarai ()