Vienas geriausių rankinių siurblių 2021 metais - idealiai pritaikytas alergiškiems ir komfortą mėgstantiems žmonėms: su magnetiniais antgaliais, specialiais šiukšlių maišeliais, net 160AW galios ir vos 1.46KG svorio („Roborock H7“ apžvalga, Foto)  ()

„Roborock H7“ - tai modernus akumuliatorinis rankinis dulkių siurblys, pasižyminti ergonomišku dizainu, patogiu valdymu ir labai paprasta priežiūra. Jei šiuo metu žvalgotės tokio tipo dulkių siurblio, mums būtų lengva rekomenduoti „Roborock H7“ - jis yra toks geras. Bet kokias geras ir, galbūt, ne tokias geras šio prietaiso savybes iš tikrųjų galime išskirti? Pažvelkime į „Roborock H7“ atidžiau.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kas yra „Roborock H7“?

„Roborock H7“ - tai dulkių siurblys-šluota (toks siurblys, kurio korpusą laikote rankoje).

Tai - pakankamai galingas prietaisas, sukurtas šiuolaikinių namų ir automobilio salono valymui. „Roborock“ prekės ženklas priklauso „Xiaomi“ ekosistemai ir garsėja robotais-dulkių siurbliais, bet juo žymimi ir vidutinės-aukštesnės klasės rankiniai dulkių siurbliai. „Roborock H7“ siurblį naudojome kelias savaites ir galime nemažai apie jį papasakoti.

„Roborock H7“

Skubantiems: privalumai ir trūkumai

 

Privalumai: 

  • Labai lengvas ir tuo pačiu, galingas
  • Solidus, modernus ir akies nerėžiantis dizainas;
  • Ypatingai lengva priežiūra (įkrovimas, dulkių talpos tuštinimas ir plovimas);
  • Lengvai ardomas mažesnis šepetys išvalymui;
  • Tylus veikimas (75 dB); 
  • Labai patogūs mygtukai, ergonomiška konstrukcija, labai geras valdymas;
  • Yra užraktas ir net apsauga nuo vaikų;
  • Galimybė naudoti dulkių maišelius - idealu alergiškiems žmonėms;
  • Puikus HEPA filtras;
  • Automatinis kilimų aptikimas
  • Efektyviai valo bet kokias grindis, minkštus ir kietus baldus bei automobilio saloną, stipri siurbimo galia;
  • Magnetiniai antgaliai - galima laikyti prie šaldytuvo, garažo sienelės ar bet kokio metalinio paviršiaus

Trūkumai:

  • Pakuotėje labai daug plastikinių maišelių (šiais laikais tai turime laikyti trūkumu);
  • Stovas turi būti pritvirtintas prie sienos ar spintelės šono, nėra galimybės statyti ant grindų;
  • Pagrindinis šepetys nėra lengvai išardomas valymui;
  • Integruota baterija.

Bet prieš tai - svarbiausios šio prietaiso charakteristikos.

„Roborock H7“:

  • Galia: 480 W variklis; siurbimo galia -  160 AW 
  • Siurbimo slėgis: 25 kPa;
  • Triukšmas: 75 dB
  • Baterijos dydis:  3610 mAh, įkraunama per 2,5 val.;
  • Filtravimas: 5 lygių filtravimo sistemą su ciklonu ir plaunamu HEPA filtru;
  • Dulkių talpa: 500 ml;
  • Prietaiso svoris: 1,46 kg.

„Roborock H7“ pas pirkėjus atkeliauja įprastoje dviejų lygių pakuotėje. Joje rasite patį siurblį, prie sienos tvirtinamą stovą ir įkroviklį, porą dulkių maišelių ir laikiklį jiems, vamzdį, trumpą lanksčią žarną, instrukcijas ir, aišku, valymo galvas.

Pagrindinė galva yra plati ir turi besisukantį spiralinį šepetį. Mažesnė galva su besisukančiu šepečiu yra skirta minkštiems baldams ir čiužiniams valyti. Pakuotėje taip pat yra ilga siaura galva plyšiams bei šepetys paviršiams. Jei ko ir trūksta, tai galbūt ilgesnio nemotorizuoto šepečio dulkėms nuo palangių ir baldų valyti, tačiau tai - labai mažas trūkumas.

Ekologija susirūpinę žmonės nebus patenkinti tuo, kad „Roborock H7“ pakuotėje yra labai daug mažų plastikinių maišelių, kurie, kaip tikriausiai žinote, yra sunkiai perdirbami, bet tai, deja, vis dar yra namų elektronikos pramonės standartas.

Dizainas, valdymas ir ergonomika

„Roborock H7“ pasižymi moderniu ergonomišku dizainu. Tai yra pakankamai lengvas ir puikiai subalansuotas, todėl per daug nevargina riešo.

„Roborock H7“ turi integruotą bateriją - šis sprendimas apsunkintų siurblio remontą, bet toks sprendimas leido sukurti kompaktiškesnį siurblio korpusą. Šio siurblio rankena yra labai patogi ir turi lengvai gumuotą paviršių - tai ir puikus svorio pasiskirstymas užtikrina, kad „Roborock H7“ nevargina riešo.

„Roborock H7“ yra valdomas dviem pagrindiniais mygtukais. Rodomasis naudotojo pirštas natūraliai gula ant įjungimo mygtuko, kurio padėtis and įrenginio korpuso vieniems primins pistoleto nuleistuką, kitiems - akumuliatorinio grąžto jungiklį. Tuo tarpu nykščiu pasiekiamas režimo nustatymo mygtukas.

Abu šie mygtukai yra absoliučiai tobulose pozicijose - į siurblį net nebūtina žiūrėti, kad jį valdytumėte tiksliai ir efektyviai. Bet žiūrėti galbūt norėsite, nes „Roborock H7“ turi mažą ekraną, kuriame matomas baterijos lygis, pasirinktas režimas ir užrakto nustatymas.

Šis ekranas nušvinta nuspaudus bet kurį iš  mygtukų - jei norite tik sužinoti baterijos lygį, nuspauskite režimo ar užrakto mygtuką ir siurblys nepradės be reikalo ūžti.

Taip, perskaitėte teisingai - „Roborock H7“ turi užraktą. Tai - papildomas mygtukas įrenginio šone, naudojant pasiekiamas nykščiu. Jis leidžia įjungti „Roborock H7“ siurblį ir paleisti pagrindinį mygtuką.

Bet, jei norite, užrakto galite ir nenaudoti - tuomet reikės visą laiką rodomuoju pirštu laikyti nuspaustą pagrindinį mygtuką. Tokia konfigūracija siurblio naudojimui suteikia lankstumo - valydami visą kambarį tikriausiai naudosite užraktą, o tiesiog siurbdami išbirusias kruopas vis spaudinėsite įjungimo mygtuką.

Puikus valymas visur

„Roborock H7“ nėra toks galingas kaip tradiciniai dideli ir sunkūs dulkių siurbliai (480 W), bet gerai apgalvoto oro srauto dėka jis pasižymi puikia 160 AW siurbimo galia. Iš tikrųjų, vos įjungus siurblį įdomu stebėti, kaip greitai dulkių talpoje įsisuka ciklonas.

Naudojamas „Roborock H7“ atrodo galingesnis nei iš tikrųjų yra ir iš dalies taip yra dėl gerai apgalvotų priedų.

Pagrindinė galva turi 4000 apsisukimų per minutę greičiu dūzgiantį spiralinį šepetį. Jis veikia stebėtinai efektyviai, iš kilimo gelmių traukdamas nešvarumus. Šio šepečio šereliai yra pagaminti iš anglies pluošto ir pasižymi antistatinėmis savybėmis, todėl pats siurblio korpusas greitai nepasidengia dulkėmis.

Mažesnis šepetys yra skirtas minkštiems baldams ir čiužiniams. Jis taip pat veikia labai gerai ir, priešingai nei didysis, yra lengvai išardomas valymui. Juo galėsite valyti ir medžiagines automobilio sėdynes, nors tam dar geriau tiktų mažesnė ar bent jau lankstesnė siurblio galva.

Paprastas šepetys yra naudojamas kietiems paviršiams valyti. Juo galite valyti dulkes nuo baldų ar surinkti išbirusias kruopas nuo virtuvės grindų. Ši galva yra labai lengva, todėl ją tikriausiai naudosite ir tada, kai „Roborock H7“ kelsite virš galvos voratinkliams nuo lubų kampų išgaudyti.

Galiausiai, „Roborock H7“ turi ir siaurų plyšių valymui skirtą antgalį. Visus šiuos šepečius galima komplektuoti su pagrindiniu vamzdžiu, lanksčia žarna ar jungti tiesiai prie siurblio korpuso.

Tiesa, lanksti žarna neturi elektros energijos jungčių, todėl prie jos jungti besisukančius šepečius nėra prasmės.

„Roborock H7“ turi tris siurbimo režimus - ekonominį, standartinį ir maksimalios galios.

ECO režimas yra labai silpnas ir iš esmės tinka tik dulkėms nuo kietų paviršių siurbti. Tačiau jis padeda siurbti tyliau ir ekonomiškiau - baterijos pakaks 60-90 minučių.

Standartinio režimo pakanka daugeliui užduočių, galima tikėtis maždaug 20-30 minučių veikimo.

Na, o maksimalus režimas yra pats smagiausias ir efektyviausias, bet baterija neatlaiko net 8 minučių. Iš tikrųjų, norėtųsi, kad MAX režimu „Roborock H7“ veiktų ilgiau, bet tam reikėtų žymiai didesnės ir sunkesnės baterijos, o tai pakenktų prietaiso ergonomikai.

„Roborock H7“ - lengvai prižiūrimas pagalbininkas

Jei jau prakalbome apie bateriją, verta paminėti ir stovą. „Roborock H7“ turi prie sienos (ar, tarkim, spintelės) tvirtinamą įkrovimo stotelę. Ji yra labai kompaktiška, nors kai kuriems naudotojams tikriausiai norėtųsi, kad šį siurblį būtų galima pastatyti jo netvirtinant prie sienos - savarankiškai jis nestovi.

„Roborock H7“ laikiklis turi metalinius kraštus, kurie leidžia prie jo kabinti visus siurblio aksesuarus, kurie turi integruotus magnetus.

Tai - lanksti ir labai tvarkinga „Roborock H7“ laikymo sistema. Išsekusi „Roborock H7“ baterija įkraunama per 2,5 valandas. Tiesa, jei neturite vietos sieniniam laikikliui, šį siurblį galite įkrauti jungdami įkroviklį tiesiai į prietaiso korpuse esantį lizdą.

„Roborock H7“ turi 500 ml dulkių talpą, kurią galima papildyti dulkių maišeliu - šis pasirinkimas domins labai alergiškus žmones. Dulkių talpa atidaroma patraukus vieną rankenėlę,o patraukus antrąją ją galima visai išimti plovimui. Lengvai pašalinamas ir HEPA filtras, kuris irgi yra plaunamas. Jis, beje, sulaiko 99,99 % 0,3 mikronų dydžio dalelių.

Apskritai, „Roborock H7“ priežiūrą galima apibūdinti kaip švarią, greitą ir nekeliančią rūpesčių. Susigaudysite greitai net neskaitę instrukcijų.

Įdomios savybės

Prieš apibendrinimą galime pažymėti kelias įdomias „Roborock H7“ savybes. Kaip minėjome skyrelyje apie valdymą, „Roborock H7“ turi pagrindinį įjungimo mygtuką, kurį galima laikyti nuolat arba užfiksuoti naudojant užraktą.

Bet tas pats užraktas gali būti naudojamas ir siurbliui apsaugoti nuo vaikų (ar vaikus nuo siurblio) - reikia nuspausti ir palaikyti užrakto mygtuką, kol ekrane pamatysite patvirtinimą. Kam to gali prireikti? Na, „Roborock H7“ nėra žaislas, o ir 4000 apsisukimų per minutę dūzgiantis šepetys tikrai gali sužeisti gležnus vaiko pirštus.

Minėjome ir tai, kad „Roborock H7“ priedai yra magnetiniai, todėl juos galima lengvai tvirtinti prie stovo. Tačiau gamintojas pabrėžia, kad juos galima lipdyti prie bet kokio plieninio ar geležinio paviršiaus. Nenorite numesti šepečio ant virtuvės grindų? Prilipdykite jį prie šaldytuvo ar radiatoriaus. Arba, jei vieną siurblio galvą dedikuosite tik automobiliui, ją galite palikti garaže prikabintą prie įrankių dėžės. Tai - maža, bet įdomi „Roborock H7“ dizaino detalė.

Galiausiai, „Roborock H7“ gali būti naudojamas su dulkių maišeliu. Pakuotėje jų yra pora, bet, aišku, jų reikės įsigyti daugiau, kad staiga nepritrūktų.

Maišelius, kaip minėta, rinksis tie, kurie yra labai alergiški - daugeliui žmonių tai nėra būtinas priedas. Maišelis pasižymi dar geresniu filtravimu ir išimtas automatiškai užsidaro, todėl ir pripildyto siurblio tuštinimas taps švaresne procedūra.

Bet dar nepaminėjome to, kad maišelis padidina „Roborock H7“ talpą - jis pakeičia filtro modulio dalį ir leidžia dėžutę užpildyti iki 560 ml (įprasta talpa be maišelio - 500 ml.)

Apibendrinimui:

„Roborock H7“ yra puikus dulkių siurblys-šluota. Jis veikia tyliai, yra labai patogus ir, atrodo, tvirtas. „Roborock H7“ pasižymi intuityvia naudotojo prieiga, neblogu antgalių pasirinkimu, labai gera filtravimo sistema. Tai - įrenginys, kuris nepastebimai įsilies į jūsų namų tvarkymo rutiną.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: