Ypatinga gatvė Teksase - vienam tokiam namui pastatyti reikėjo tik 5-7 dienų  (1)

Ši gatvė Teksase iš pirmo žvilgsnio neatrodo išskirtinė. Joje daug gražių namų, bet juk tokių yra labai daug. Tačiau kiekvienas iš šių namų buvo pastatytas per 5-7 dienas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Visus šiuos pastatus 17-oje gatvėje Ostine suprojektavo „Logan architecture“, o atspausdino ICON. Taip, supratote teisingai - jau egzistuoja gatvė, kurioje visi namai buvo atspausdinti 3D spausdintuvais. Įprastai apie 3D spausdintuvai pagamintus namus kalbama, kad jie yra pigesni, nes iškyla greičiau ir jiems nereikia tiek daug statybininkų. Be to, juos lengviau statyti ten, kur tradicinės statybinės medžiagos nėra lengvai prieinamos. Tačiau šie nauji namai Teksase turi ir daugiau privalumų.

ICON teigia, kad šie namai yra saugesni - jie yra atsparesni gaisrams, potvyniams, uraganams. 3D spausdintuvai leidžia kurti integruotas konstrukcijas, kurios gali pasižymėti ypatingu standumu ir tvirtumu arba grožiu. Iš standartinių plytų galima statyti standartinius namus - 3D spausdintuvai nėra tokie riboti.

 

Bet, aišku, negalima ranka numoti į faktą, kad šie namai, kurių plotas yra nuo 83 iki 185 kvadratinių metrų, išdygo taip greitai. Didžiausi keturių miegamųjų namai augo tik savaitę. Ir jie turi gerai apgalvotą vidinę struktūrą, didelius langus. Apdailai ir baldams reikės skirti daugiau laiko.

 

3D pastatai vis dar turi trūkumų. Jie nėra tokie pigūs, kokie turėtų būti, nes technologija vis dar yra jauna ir brangi. Tačiau ateityje 3D spausdintuvais sukurti namai turėtų būti pigesni, nes jiems nereikia tiek daug žmonių rankų. 

Manoma, kad 2026 metais 3D namų spausdinimo pramonės vertė pasieks 51 milijardą dolerių. Ši technologija visiškai pakeis visą statybų sektorių. Jau visai greitai mažų ir vidutinių pastatų statybininkai skųsis, kad robotai atėmė jų darbus. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(37)
(5)
(32)

Komentarai (1)