„Amazon“ pristato namų robotą „Astra“ ir jis gali virsti tikru košmaru (Video)  ()

Elektroninės prekybos milžinė „Amazon“ pristato išmanų namų robotą „Astra“. Tai - tarsi virtualios asistentės „Alexa“ personifikacija, po namus važinėjantis ir viską filmuojantis robotas iš ateities. Bet kam jo gali prireikti? Ir kodėl daug kam „Astra“ kelia šiurpą?


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinote saugumui skirtas IP kameras? Tai - prietaisai, prie kurių galima prisijungti iš bet kurio pasaulio krašto ir taip patikrinti, ar viskas namie gerai. „Astra“ irgi gali tai padaryti. Tačiau priešingai nei stacionarios kameros, „Astra“ pagal naudotojo nurodymus važinėjasi po namus, todėl leidžia patikrinti kiekvieną kampelį. Be to, šis robotas leis pasikalbėti su namie likusiais artimaisiais, padės patikrinti, ko trūksta jūsų virtuvės spintelėse, reaguos į gaisro signalizacijos ir dūžtančio stiklo garsus. Bet, žinoma, „Astra“ nėra tik išmani IP kamera ant ratų.

„Astra“ galės sekti savo šeimininką, grodamas muziką ar leisdamas mėgstamiausias tinklalaides. „Astra“ netgi atsilieps į telefono skambučius, informuos naudotoją apie naujausias žinias ir net darys mielas šeimos nuotraukas. „Amazon“ teigia, kad šis vos 999 dolerių kainuojantis robotas pagerins namų saugumą ir tiesiog taps mielu pagalbininku.

„Astra“ dar gali būti ir kirviu per privatumo kaklą. Daugybė žmonių jau turi „Amazon Alexa“ ar kitų bendrovių virtualius asistentus. Tai - prietaisai, kurie nuolat klausosi savo aplinkos, kad galėtų sureaguoti į pasisveikinimą. Ar tai, ką išgirsta „Alexa“ ausys yra renkama, apdorojama ir saugoma reklamos personifikavimo tikslais? Privatumo mūsų gyvenimuose lieka vis mažiau ir technologijų milžinės iš to pelnosi.

 

„Amazon Alexa“ ir kiti namų asistentai yra tarsi išmanios garso kolonėlės. Ir tai yra gerai tuo, kad šį prietaisą galima palikti ten, kur aktyvūs pokalbiai vyksta retai. „Astra“ veikimo zona - daug didesnė. „Astra“ turi kamerą, prieigą prie interneto, leidimą siųsti duomenis (kaip kitaip pasiektumėte savo nuotraukas). Abejonės dėl privatumo yra išties didelės, ypač turint omenyje „Amazon“ interesą.

„Amazon“ teigia, kad „Astra“ žmonėms teiks priminimus. Ne bet kuriam žmogui - konkretiems žmonėms konkrečius priminimus. Kaip „Astra“ atpažins, su kuo bendrauja? Analizuos veidą? „Astra“ taip pat susikurs virtualų namų žemėlapį.

 

Tačiau „Vice“ gavo duomenų, kad kai kurios „Astra“ funkcijos veikia prastai. Pavyzdžiui, „Astra“ sunkiai atpažįsta veidus. „Astra“ gali neatpažinti savo šeimininko ir imti jį sekioti, įtariai filmuodamas kiekvieną žingsnį. Roboto kūrėjai anonimiškai žurnalistams sakė, kad „Astra“ taip pat dažnai krenta nuo laiptų ir yra lengvai sulaužomas. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(6)
(3)
(3)

Komentarai ()