Neprognozuotas dronų lietus Kinijoje - po šviesų pasirodymo bepiločiai krito ant žmonių (Video)  (1)

Fejerverkus dabar dažnai keičia dronų šou. Šimtai ar net tūkstančiai šviečiančių dronų danguje demonstruoja įvairius pasirodymus, dėlioja užrašus, atlieka įspūdingus triukus. Tie dronai yra valdomi kompiuteriu, o kompiuteriai genda.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuo galėjo įsitikinti Džengdžou, Kinijos vidurio miesto, gyventojai. Jiems spalio 1 dieną teko stebėti ne tik šviečių dronų pasirodymą, bet ir dronų lietų.

Tąkart nakties danguje maždaug 200 dronų vaizdavo vietinio prekybos centro pavadinimą. Netrukus kai kurie dronai užgeso - tarsi negyvi pikseliai senstančiame ekrane. O tuomet vienas po kito jie krito žemyn.

Tai - palyginti nedideli dronai ir jie laikėsi nelabai aukštai. Tačiau tai, kad nei vienas iš 5000 pasirodymą stebėjusių žmonių nebuvo sužeistas (ar bent jau nepranešė apie sužeidimus) prilygsta stebuklui. Žmonės perspėjo vieni kitus, ragino trauktis iš aikštės. Prekybos centro darbuotojai kvietė juos į vidų.

Vaizdo įraše matyti, kaip vienas dronas trenkiasi į automobilį. Nemažai bepiločių pakibo medžiuose. Pranešama, kad kai kurie dronai nukrito pakankamai toli nuo pasirodymo vietos - panašu, kad sistema patyrė rimtą sutrikimą.

 

Tai, žinoma, nėra pirmas ar paskutinis kartas, kai lyja dronais. 2018 metais Honkonge nukrito 46 dronai. Tą kartą nelaimę sukėlė nenustatyti nedorėliai, naudoję radijo įrangą dronų signalų blokavimui.

Dronų šou yra iš anksto užprogramuotas - kiekvienas dronas nėra valdomas atskirai. Katastrofą gali sukelti centrinės valdymo sistemos gedimai, netikėtai suprastėjusios oro sąlygos, žmonės su trikdžių įrenginiais ar tiesiog operatorių klaidos. Būtent pastarasis faktorius ir kaltinamas dėl dronų lietaus Džengdžou mieste.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(5)
(8)

Komentarai (1)