„Nepaprastas inžinerijos pasiekimas“: darbą pradėjo ilgiausias pasaulyje povandeninis elektros kabelis  (26)

Pradėtas eksploatuoti ilgiausias pasaulyje povandeninis elektros kabelis, kuriuo ekologiška energija bus perduodama tarp Norvegijos ir Jungtinės Karalystės.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Mažins anglies dioksido išmetimą

725 km ilgio kabelis jungia Blaido miestą JK su Norvegijos Kvilldalio kaimu.

Kai jo pajėgumas sieks 1400 megavatų, juo bus importuojama tiek hidroenergijos, kad pakaktų 1,4 mln. namų ūkių, pranešė „National Grid“.

Bendrovės „National Grid Ventures“ prezidentas Cordis O'Hara teigė, kad tai yra „nepaprastas inžinerijos pasiekimas“.

„North Sea Link“ (NSL) taip pat yra puikus pavyzdys, kaip dvi šalys bendradarbiauja siekdamos kuo geriau išnaudoti atsinaujinančius energijos išteklius abipusės naudos.

Bendrovė „National Grid“ teigė, kad 1,6 mlrd. eurų vertės bendra įmonė su Norvegijos elektros energijos operatoriumi „Statnett“ padės Jungtinei Karalystei iki 2030 m. sumažinti anglies dioksido išmetimą 23 mln. tonų.

Bendrovė turi dar keturis elektros energijos kabelius, nutiestus į Belgiją, Prancūziją ir Nyderlandus, ir teigė, kad iki 2030 m. 90 proc. tokiu būdu importuojamos energijos bus gaunama iš nulinės anglies dioksido emisijos šaltinių.

 

Hidroenergija Norvegijoje ir vėjo energija Jungtinėje Karalystėje priklauso nuo oro sąlygų ir paklausos svyravimų.

Naudojant NSL, atsinaujinančiąją energiją galima eksportuoti iš Jungtinės Karalystės, kai vėjo energijos gamyba yra didelė, o elektros poreikis mažas, arba importuoti iš Norvegijos, kai poreikis didelis, o vėjo energijos gamyba maža.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(8)
(2)
(6)

Komentarai (26)