„Telia“ ekspertas: verslui paralyžiuoti didelių išteklių nereikia – kaip apsiginti nuo vis dažnėjančių atakų?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2021-10-12 19:21
Norėjau ekspertų paklausti. Ką gauna sukčiai, kurie skambina tipo iš banko (automatinis pranešimas) ir prašo spausti vienetą? - Ar vieneto paspaudimas jiems jau suteikia kokią naudą ar tai tik signalas jog klientas užkibo ir tada atsiliepia tikrasis operatorius? - Kartą buvo, jog Android telefone man nėjo išjungti skambučio, nes klaviatūra su skaičiai uždengė raudoną mygtuką. Reikėjo išjungti telefoną. - Ar tai tik sutapimas ar jau jie sugeba net keisti operacinius nustatymus telefone??
VirtualGadget 2021-10-12 21:03
Savo telefono operatoriaus internetinėj svetainėj gali susikurti paskyrą. Prisijungus pažiūrėti ar yra galimybė peržiūrėti telefono skambučių istoriją. Pažiūrėk kas skambino ir į kur buvai nukreiptas jeigu žinoma kažkam pavyko nukreipti. Pagal pasakojimą panašu, kad bandė nukreipti į kažkokį mokamą numerį ir bandė užblokuoti klaviatūrą. Į telefoną įsilaužti nors ir sunku, bet greičiausiai nėra neįmanoma. Specialsitų tokiais klausimais turbūt reiktų ieškoti įmonėj užsiimančioj kibernetiniu saugumu. Susirasti internete jų svetainę ir parašyti elektroninį laišką arba pasiskambinti ir pasikonsultuoti.
conjurer 2021-10-13 13:51
Greičiausiai interfeiso bugas. Dabar tiek daug telefonų variantų, ir visų OS ir programų rinkinys vos vos skiriasi, kad manau tokie bugai laisvai įmanomi.