Atliko „Tesla Model Y“ ir „Volkswagen ID.6 CROZZ“ susidūrimo testą: kuris automobilis pasirodė geriau? (Video)  (5)

„YouTube“ platformoje pasirodė įdomus „Tesla Model Y“ ir „Volkswagen ID.6 CROZZ“ susidūrimo testas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Abu modelius galima įsigyti Kinijoje, čia ir buvo atliktas susidūrimo testas.

Žinoma, teisingumo dėlei, prieš „Tesla Model Y“ reikėtų pastatyti lengvesnį „Volkswagen ID.4“, bet šiame bandyme turime sunkesnį ir ilgesnį „Volkswagen ID.6 CROZZ“.

Priekinio smūgio testas atliktas abiems automobiliams važiuojant 64 km/h greičiu su 50 % poslinkiu. Tai prilygsta atsitrenkimui į stacionarų, deformuotą barjerą važiuojant 128 km/h greičiu.

Rezultatai nėra blogi – abiejų automobilių keleivių salonai liko nepažeisti ir nekilo gaisras, tačiau manekenai atsitrenkė į oro pagalves, sėdynes, duris ar kitus elementus.

„Tesla Model Y“ vairuotojo pusės durys po avarijos negalėjo atsidaryti, o „Volkswagen ID.6 CROZZ“ visos ketverios durys atsidarė.

Apskritai žalos lygis atrodo panašus – mums sunku pasakyti, kuri viena transporto priemonė yra geresnė už kitą šiame konkrečiame bandyme, ypač todėl, kad kalbos barjeras neleidžia mums visiškai suprasti išvadų (teste kalbama kinų kalba).

Galbūt yra nedidelis „Volkswagen ID.6 CROZZ“ pranašumas, palyginti su „Tesla Model Y“, tačiau atsižvelgiant į tai, kad „Tesla Model Y“ yra pastebimai lengvesnis, jis iš tikrųjų pasirodė gana gerai. Abu automobiliai turėtų būti laikomi labai saugiais.

 

Štai trumpas žvilgsnis į išardytus automobilius po susidūrimo bandymo, kuriame matyti beveik nepažeistas „ID.6“ akumuliatorių blokas ir šiek tiek sulankstytas „Model Y“ akumuliatoriaus dėklas:

Ir tas pats avarijos testas, apie kurį pranešė kitas „YouTube“ kanalas:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(37)
(11)
(26)

Komentarai (5)