Kryptingos energijos ginklai šaudo skausmingais, bet nemirtinais spinduliais: ar panaši technologija slypi už Havanos sindromo? (Video)  ()

Vadinamasis Havanos sindromas – nepaaiškinamų negalavimų serija kamuoja JAV ir Kanados diplomatus visame pasaulyje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tarp jų yra du diplomatai Hanojuje (Vietname) – tai rugpjūtį sutrikdė JAV viceprezidentės Kamala Harris užsienio kelionių grafiką, kelios dešimtys pranešimų iš JAV ambasados Vienoje šių metų pradžioje ir pora incidentų Baltuosiuose rūmuose pernai lapkritį.

Šių incidentų priežastis nežinoma, tačiau JAV spėliojama, kad kaltininkai yra elektromagnetinių spindulių ginklai.

Jei paaiškės, kad Havanos sindromą sukelia kryptingos energijos ginklai, jie nebus pirmieji tokie ginklai. Kaip kosmoso inžinierius ir buvęs JAV oro pajėgų mokslinės patariamosios tarybos vicepirmininkas, aš tyrinėjau kryptingą energiją. Taip pat galiu asmeniškai patvirtinti kryptingos energijos ginklų veiksmingumą.

 

2020 metais JAV atliktas Havanos sindromo tyrimas. Nacionalinės mokslų, inžinerijos ir medicinos akademijos padarė išvadą, kad daugiau nei 130 aukų patyrė tikrus fizinius reiškinius ir kad priežastis greičiausiai buvo tam tikros formos elektromagnetinė spinduliuotė.

Šie incidentai prasidėjo 2016 m., kai buvo pranešta apie kelis JAV darbuotojus ambasadoje Havanoje, Kuboje, jaučiančius nerimą keliančius ir nepaaiškinamus simptomus. Jie skundėsi spaudimo jausmu veido srityje, garsiu triukšmu, stipriu galvos skausmu, pykinimu ir sumišimu. Kai kuriais atvejais atrodo, kad aukos patyrė ilgalaikį poveikį sveikatai.

Kubos mokslų akademijos mokslininkai paskelbė pranešimą, paneigiantį JAV Nacionalinės akademijos išvadas. Tačiau, remiantis mano patirtimi, kryptinga energija atrodo patikimas visų šių incidentų paaiškinimas.

 

Štai kaip šie spinduliai veikia žmones.

Tinkamu bangos ilgiu

Yra labai platus elektromagnetinių bangų diapazonas, kuriam būdingas tam tikras bangos ilgis. Šios bangos įvairiais būdais gali sąveikauti su įvairių rūšių materijomis, įskaitant žmogaus kūnu.

Trumpų bangų ultravioletiniai saulės spinduliai gali sudeginti odos paviršių, jei kas nors bus per ilgai jų veikiamas. Mikrobangos yra ilgesnės. Žmonės jas naudoja maistui pašildyti. Mikrobangos perduoda energiją į vandens molekules maisto viduje.

JAV kariuomenė sukūrė kryptingos energijos technologiją, kuri šaudo šiek tiek ilgesnio bangos ilgio spindulius į sufokusuotą zoną iki mylios atstumu. Ši kryptingos energijos technologija skirta kontroliuoti minias. Kai šios bangos sąveikauja su žmogumi, jos praeina pro odą ir perduoda energiją vandeniui, esančiam tiesiai po ja.

 

Buvau sužavėtas vienos iš šių sistemų. Aš stovėjau maždaug pusę mylios atstumu nuo šaltinio, kai spindulys buvo įjungtas. Mano kūno dalis, kurią paveikė spindulys, įkaito labai greitai, ir aš iš karto paėjau šalin. Jausmas toks, lyg kažkas būtų ką tik atidaręs didelės krosnies duris tiesiai priešais mane.

Esant dar ilgesniam bangos ilgiui, elektromagnetinė spinduliuotė gali sąveikauti su elektroninėmis sistemomis ir gali būti naudojama kompiuteriams ir valdymo sistemoms išjungti. Šioms bangoms sąveikaujant su medžiaga susidaro elektros srovės ir laukai, trukdantys elektros sistemoms. Kariuomenė kuria šias technologijas, kad apsisaugotų nuo dronų atakų.

Gynyba aptikimo būdu

Tikėtina, kad esant tinkamam bangos ilgiui, elektromagnetinis spindulys gali būti projektuojamas kelių šimtų metrų atstumu, kad būtų sukeliami simptomai, pastebimi Havanos sindromo atveju. Jei taip iš tiesų yra, tikėtina, kad šie spinduliai trukdo smegenų ir centrinės nervų sistemos funkcijoms.

 

Pavyzdžiui, Frėjaus efektas apima mikrobangas, suaktyvinančias klausos jutimo nervus. Kiti tyrimai parodė galimą mikrobangų poveikį centrinei nervų sistemai, pavyzdžiui, sumažėjusį atsako laiką, socialinę disfunkciją ir nerimą.

Norint nustatyti Havanos sindromo incidentų priežastis, reikia atlikti tolesnius tyrimus. Deja, tokio tipo elektromagnetinė spinduliuotė nepalieka įspėjamųjų pėdsakų, tokių kaip nudegimas nuo saulės, todėl sunku būti tikram dėl paaiškinimo.

Nors buvo paskelbti Nacionalinių akademijų tyrimo rezultatai, tikėtina, kad federalinės agentūros užkulisiuose vykdo papildomą veiklą, siekdamos paaiškinti šiuos incidentus ir nustatyti, kas kaltas. Tačiau vyriausybė, panašiai kaip reaguodama į kibernetines atakas, gali nenorėti viešai skelbti per daug informacijos, nes gali atskleisti išpuolių aptikimo ir kovos su jais metodus.

 

Jei paaiškės, kad Havanos sindromo šaltinis yra elektromagnetinės bangos, tada iš esmės pastatai gali būti ruošiami tokioms atakoms. Tačiau tai būtų brangu ir vis tiek paliktų žmones pažeidžiamus lauke. Galbūt geriausias būdas užkirsti kelią tolesniam išpuoliui yra ginklo aptikimas. Įrengti elektromagnetinių bangų jutiklius ant pastatų ir transporto priemonių yra gana paprasta ir nebrangu. Tokie jutikliai taip pat galėtų padėti nustatyti išpuolių šaltinio vietą ir tokiu būdu veikti kaip atgrasymo priemonė.

Darant prielaidą, kad Havanos sindromas yra sąmoningas kryptingų elektromagnetinių spindulių rezultatas, JAV vyriausybės darbuotojai ir kitos šalys išliks jautrios šioms atakoms, kol vyriausybės nesiims tokių gynybinių priemonių.

Iainas Boydas, Kolorado universiteto Boulderio aviacijos ir kosmoso inžinerijos mokslų profesorius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(29)
(0)
(29)

Komentarai ()