Pademonstravo naują Rusijos nematomą karinį droną „Ochotnik“: milžiniško dydžio orlaivis galės gabenti raketas „oras-oras“ (Video)  (11)

Būsimasis Rusijos nepilotuojamas kovinis lėktuvas debiutavo šalies Gynybos ministerijos televizijos stotyje „TV Zvezda“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Vaizdo įrašas (pateiktas žemiau) yra nuodugniausia naujo orlaivio, vadinamo „Sukhoi S-79 Okhotnik UCAV“, apžvalga, kada nors pasiekusi visuomenę.

Būsimas nematomas karinis dronas „Ochotnik“ (liet. medžiotojas, rus. oхотник) yra didžiulis.

Vaizdo įraše parodomos naujos perspektyvos, susijusios su būsimu bepiločiu orlaiviu, įskaitant skrydžio operatorių valdymo sąsają ir naudingąją apkrovą.

Be to, vaizdo įraše pateikiami išskirtiniai vaizdai iš gamybos proceso.

 

„TV Zvezda“ kanalo laidoje minima, kad tai tik pirmas vaizdo įrašas ir jų bus daugiau, kuriuose bus pateikiama daugiau informacijos apie „Sukhoi S-79 Okhotnik UCAV“.

Rusijos kariuomenė dar 2019 metais atskleidė pirmuosius „Ochotnik“ vaizdus. Nuo to laiko matėme dar keletą išleistų vaizdų ir atnaujintą išleidimo bei pristatymo tvarkaraštį.

Rugpjūčio 3 d. prezidentui Vladimirui Putinui baigus susitikimą su „United Aircraft Corp.“ (UAC) generaliniu direktoriumi, pristatymai Rusijos gynybos ministerijai buvo atnaujinti iki 2024 m., bet dar mažiausiai trys versijos gali būti kuriamos. Rusijos pareigūnai droną vaizdo įraše apibūdino kaip „laboratoriją“ (kas, jų terminais kalbant, reiškia prototipą).

 

Anksčiau Rusijos valstybinė žiniasklaida pranešė, kad dabar kuriama antroji versija, kaip ir pirmoji, daugiausia bus naudojama kaip tyrimų ir plėtros bandomoji vieta. Tačiau trečioji ir ketvirtoji versijos gali parodyti kažką daug arčiau galutinio produkto.

 

Kalbant apie drono dizainą, vaizdo įraše daugiausia dėmesio skiriama jo dydžiui. „TV Zvezda“ reporterio teigimu, „Ochotnik“ yra mažesnis už „Su-57 Felon“ (pažangus kovinis lėktuvas), tačiau vaizdo įraše reporteris eina nuo vieno iš jų sparno ant drono, norėdamas parodyti, kad sparnų plotis yra panašaus dydžio.

Nepatvirtintais duomenimis, „Ochotnik“ galės gabenti raketas „oras-oras“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(30)
(20)
(10)

Komentarai (11)