Niujorkui projektuojamas aukštyn kojom apverstas dangoraižis - būtų vienas aukščiausių pasaulyje  (1)

Jungtinės Karalystės ir Ganos architekto sero Davido Adjaye firma sukūrė įspūdingo dangoraižio projektą Niujorkui. Tai būtų vienas iš aukščiausių pastatų mieste, bet dėmesį prikaustytų ne jo dydis, o forma.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Adjaye su kompanija, atrodo, nusprendė apversti tradicinę dangoraižio formą. Vietoje to, kad siaurėtų su kiekvienu aukštu, kaip yra priimta, šis platėja. „Affirmation Tower“ vardą gavęs dangoraižis kol kas egzistuoja tik planuose, bet už jo jau rikiuojasi garsūs investuotojai.

„Affirmation Tower“ viduje būtų du viešbučiai, daug biurų, ledo ir apžvalgos aikštelės. O apžvelgti tikrai būtų ką, nes šis pastatas Niujorke aukščiu nusileistų tik „One World Trade Center“.

 

Planuojamas „Affirmation Tower“ aukštis - 506 m. „One World Trade Center“ aukštis - 546 m. „Affirmation Tower“ būtų 11-as pagal aukštį pasaulyje. Ir galbūt bus.

„Affirmation Tower“ projekte matomi ir kitų garsių kompanijų vardai - „McKissack & McKissack“, „Peebles Corporation“, „Exact Capital“. O pinigų tam reikės, nes šis dangoraižis ne tik yra labai didelis ir stovi brangiame Manheteno kvartale, bet ir yra pakankamai sudėtingas statinys.

 

Seras Davidas Adjaye iš tikrųjų garsėja tokiais platėjančiais statiniais su didelėmis tik iš vienos pusės paremtomis konstrukcijomis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(13)
(4)
(9)

Komentarai (1)