Naujasis „Defiant X“ jau dabar kelia susižavėjimą: galės skristi dvigubai greičiau, nei legendinis „Black Hawk“ – pademonstravo savo sugebėjimus (Video)  ()

Turėdama tokio aukšto lygio orlaivius kaip „Black Hawk“, „Apache“ ir „Chinook“, JAV kariuomenė, ko gero, mažai jaudinasi. Tačiau karinės technikos tiekėjai „Boeing“ ir „Lockheed Martin“ ruošiasi dešimtmečiams į ateitį ir susivienijo, kad išleistų „Defiant X“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Defiant X“ komanda, kurdama sraigtasparnį būsimai JAV kariuomenės tolimojo nuotolio atakos lėktuvų (FLRAA) programai, siekia, kad orlaivis skristų dvigubai greičiau nei dabartiniai „Black Hawk“, suderinant juos su esama infrastruktūra.

„Defiant X“ skirtas skristi žemai, bet greitai per sudėtingą reljefą. Naudojant patentuotą „Sirkosky X2“ technologiją, sraigtasparnis siūlo didelį manevringumą didelės grėsmės aplinkoje ir pagerina išgyvenamumą, sumažindamas priešo ugnies poveikį. Komanda šį sugebėjimą pademonstravo neseniai, kai greta reaktyvinio lėktuvo skrido 457 km/h greičiu, palyginti su šiuo metu naudojamu „Black Hawk“, galinčiu pasiekti 357 km/h greitį.

Propeleris orlaivio gale suteikia didesnį pagreitį ir lėtėjimą, pagerindamas skrydžio manevringumą. Pasipriešinimui sumažinti bus naudojama ištraukiama važiuoklė.

„Defiant X“, galintis gabenti 1 670 kg krovinį, JAV kariuomenėje atliks užduotis, kaip ir „Black Hawk“, bet dvigubai greičiau.

 

Ateičiai paruoštų sraigtasparnių „fly-by-wire“ valdikliai ne tik užtikrins aukštą stabilumą ir valdymą, bet taip pat sumažins būsimos įgulos darbo krūvį, nes daugiau operacijų taps savarankiškos.

„Defiant X“ komanda taip pat siekia užtikrinti tęstinumą JAV kariuomenės naudojamoje orlaivių priežiūros infrastruktūroje. Personalas, kuris šiuo metu naudojasi „Black Hawk“, galėtų lengvai pereiti prie naujos kartos orlaivių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(55)
(1)
(54)

Komentarai ()