Legendinę „Hindenburgo“ katastrofą atkūrė DI: rezultatas – neįtikėtinai ryškus ir spalvingas vaizdo įrašas (Video)  (3)

1937-ųjų gegužės 6 dieną virš Naujojo Džersio užsiliepsnojo dirižablis „Hindenburgas“. Katastrofos metu žuvo 36 asmenys – 13 keleivių, 22 įgulos nariai ir vienas ant žemės buvęs darbuotojas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Nors manoma, kad gaisro priežastis galėjo būti elektros iškrova, sutarimo šiuo klausimu nepasiekta. Be to, gaisras apskritai niekada neturėjo kilti.

Pirminė liūdnai pagarsėjusios nelaimės koncepcija apėmė dirižablio užpildymą nedegiomis helio dujomis, kurias JAV uždraudė eksportuoti. Vokiečių inžinieriai jį taip sukonstravo tikėdamiesi, kad Jungtinės Valstijos panaikins apribojimą, bet kai tai neįvyko, projektas buvo peržiūrėtas, kad kaip užpildymo dujos būtų naudojamas degus vandenilis, kurį daug lengviau gauti. Taip padidėjo dirižablio keliamoji jėga. O po 62 sėkmingų skrydžių įvyko tragedija.

Nuo to laiko šis incidentas tapo populiariosios kultūros dalimi, o jo siaubingas vaizdas matomas ant paties „Led Zeppelin“ 1969 m. albumo viršelio ir vienoje animacinio serialo „Family Guy“ scenoje. Ir visai neseniai ši katastrofa tapo DI tyrimų objektu.

„YouTube“ kanalas „Neural Networks and Deep Learning down“, naudodamas dirbtinį intelektą, atkūrė ir nuspalvino virš Niujorko skrendančio „Hindenbergo“ filmuotą medžiagą. Ji buvo padidinta iki 4K raiškos 60 kadrų per sekundę, naudojant kelis neuroninius tinklus ir gilųjį mokymąsi „Topaz Labs“ platformoje.

 

Neįtikėtina, ką DI pagalba galima padaryti. Vaizdo įrašo kokybė tiesiog stebina:

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(23)
(3)
(20)

Komentarai (3)